Рівне:

Створення та просування сайтів

Восени на Рівненщині стартує фестиваль молодого кіно

Рівненська область 25-сер, 2010, 10:169 prov 1 111
Головним партнером дійства, після перемовин із заступником голови облдержадміністрації Олексієм Губановим, який ініціював захід, погодився стати відомий український продюсер Володимир Оселедчик. Він буде почесним членом журі, забезпечуватиме зовнішні зв’язки та організовуватиме участь у фесті телезірок.
Заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов вважає, що дійство актуальне для сучасної молоді, адже кіно та відео є чи не найпопулярнішими розвагами. Щоправда, завдання влади, аби воно переросло в професійне захоплення. Для цього молодих учасників фестивалю навчатимуть основних азів. Для них проводитимуть майстер-класи відомі діячі українського телебачення і кіно. Знайдуть чим заманити на Фестиваль молодого кіно і професійних кінематографістів – їм запропонують безмежне поле для реалізації, адже саме тут вони зможуть продемонструвати свої вміння та досвід.
Першим етапом фестивалю молодого кіно стане конкурс сценаріїв, який розпочнеться в жовтні. Відібравши кращі з кращих пропозицій, стартуватиме наступний етап - створення конкурсних кіноробіт різного формату із залученням представників гуртків, кіношкіл та інших професійних кінооб'єднань. До 2 етапу також буде включено проведення фестивалю некласичних театрів та фестивалю електронної музики на теренах області.
Фестиваль молодого кіно планують зробити традиційним. Більше того, відділ у справах сім'ї та молоді облдержадміністрації готує пропозиції профільному Міністерству щодо включення Фестивалю в перелік загальнодержавних заходів до Дня студента та подаватиме його як проект на отримання Гранта Президента України для обдарованої молоді на 2012 рік.


Про це повідомляє РОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору