Рівне:

Створення та просування сайтів

Втому переможуть зарядка й зелений чай

Порадниця 14-чер, 2007, 20:549 prov 1 406
Передусім треба просто добре відпочити. Для повноцінного відпочинку дуже важливе значення має міцний сон. Щоб він став таким, намагайтеся лягати спати завжди в один і той же час. Не засиджуйтеся допізна і не вилежуйтеся до полудня. Спати краще при відчиненій кватирці. Не закутуйтеся в надто теплу ковдру. Не наїдайтеся на ніч, але і з порожнім шлунком теж не лягайте спати. Візьміть за правило з’їдати перед сном чайну ложечку меду – і ви ніколи не будете страждати від безсоння.

Надійним засобом боротьби з утомою є щоденна ранкова зарядка. Ви можете самостійно скласти для себе комплекс фізичних вправ, розрахований на 15-20 хвилин, орієнтуючись на свій вік, стан здоров’я та фізичну підготовку.

Уранці натщесерце випивайте склянку холодної кип’яченої води. А взагалі протягом дня рекомендується випивати не менше 2 літрів води. Рідина стимулює діяльність мозку. Пийте просту екологічно чисту воду, а також мінеральну воду, трав’яні чаї, натуральні соки. Дуже корисний зелений чай. Усілякі газовані напої та ті, що містять кофеїн, не допоможуть подолати втому.

Втома чатує на тих, хто годинами сидить за комп’ютером або робочим столом, не змінюючи пози. Обов’язково через 40-45 хвилин робіть короткі паузи для відпочинку, під час яких походіть, розімніться. Виконайте декілька найпростіших вправ для очей, ніг, рук та спини.

Ви будете не так стомлюватися, якщо припините 24 години на добу думати про різні проблеми: виробничі, сімейні, побутові. Подивіться на себе і на своє життя ніби збоку, і незабаром зрозумієте, що більшість проблем – плід вашої уяви.

Приділіть увагу харчуванню. Їжте більше сирих овочів та фруктів. Обов’язково включайте у свій раціон молоко, яєчні жовтки, кисломолочні продукти.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору