Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські міліціонери виявили шахрая в соціальних мережах

Рівненська область 19-жов, 2010, 09:399 Lobanovskiy 1 125
Соціальні мережі не такі вже й безпечні, як здається на перший погляд. Адже все частіше до правоохоронних органів надходять заяви щодо шахрайських дій на сайтах «Одноклассники» та «Вконтакте».

Перевіряючи заяви мешканців Рівненщини, працівникам управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Рівненській області вдалося задокументувати факти шахрайства. У поле зору працівників міліції потрапив «віртуальний умілець» із Дубровиці.
Молодик, використовуючи комп'ютерні соціальні мережі «Одноклассники» та «Вконтакте», пропонував для продажу мобільні телефони. За свої послуги він вимагав від покупця передоплату. Гроші замовники переказували на рахунок банківської картки, з якої через банкомати Рівного «віртуальний умілець» поповнював власний гаманець. Натомість товар замовники в подальшому не отримували.
На сьогодні загальна сума переказів від ошуканих людей складає понад 11 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками складу злочину, передбаченого ч. З ст. 190 Кримінального кодексу України, а також встановлюється коло потерпілих осіб. Вже сьогодні їх більше сорока.
У разі, якщо ви стали жертвою подібних махінацій, прохання звертатись із заявами в чергові частини міськрайвідділів УМВС України в Рівненській області.

Віктор ГАЛАЙСЬКИЙ, в.о. начальника УДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору