Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські правоохоронці посилено вивчають англійську мову

Рівненська область 27-січ, 2012, 12:049 prov 1 121
Для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку у містах проведення фінальних матчів кубку «Євро - 2012» та, аби полегшити перебування іноземців у нашій державі співробітники міліції заговорили англійською.
Відповідно до вимог розпорядження УМВС України в Рівненській області «Про організацію вивчення працівниками міліції іноземної мови до Євро 2012», на базі Національного Університету «Острозька академія», у період з січня по червень 2011 року було організовано та проведено навчання працівників блоку міліції громадської безпеки та Державтоінспекції УМВС України в Рівненській області. З цією метою було створено чотири навчальні групи. Загальна кількість співробітників органів внутрішніх справ, залучених до вивчення англійської мови становила 60 осіб.
Проте, як виявилось, бажаючих спілкуватись іноземною мовою виявилось більше, аніж передбачали. Тож, у жовтні минулого року заняття з англійської мови організували і для працівників обласного апарату та стройових підрозділів УМВС. Для проведення занять в обласному центрі було залучено викладацький склад та студентів-магістрів Рівненського державного гуманітарного Університету. З метою підвищення якості навчання було створено три навчальні групи із 52 працівників. Відтак, щочетверга в актовій залі УМВС та класі зі службової підготовки з 14.00 до 16.00 години лунає лише англійська мова. Слід зазначити, що із вищезазначеними працівниками було проведено попереднє тестування, у результаті чого особовий склад був поділений на 3 навчальні групи у залежності від ступеня володіння мовою.
Аналогічні заняття з вивчення англійської мови, з розрахунку задіяного особового складу, організовані і проводяться в міськрайвідділах області. Там «слухачів» значно більше - 150.
- Нещодавно за сприяння Національного Університету «Острозька Академія» ми випустили українсько-англійський розмовник до ЄВРО-2012 для співробітників міліції, який, ми сподіваємося, допоможе здійснювати спілкування з англомовними представниками іноземних держав, - повідомив начальник УМВС Василь Лазутко. - Зміст розмовника охоплює теми, пов'язані із ситуаціями, що можуть виникнути під час патрулювання: порушення правил дорожнього руху, втрати чи крадіжки речей, орієнтації на місцевості, порушення громадського порядку та надзвичайних ситуацій. Структура розмовника розроблена таким чином, щоб кожен користувач міг швидко зорієнтуватись у пошуку інформації.
Посібник складається із двох частин: українсько-англійської та англо-української, які в свою чергу поділяються на шість секцій. До кожної секції додається словничок основних термінів.
Тож сподіваємось, що розмовник стане зручним у користуванні як правоохоронцям, так і іноземним туристам.

Тамара ЛИСЕНКО, СЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору