Рівне:

Створення та просування сайтів

Претендентів меншає

Спорт 01-травня, 2008, 12:299 prov 1 072
Мабуть, одним із найцікавіших був поєдинок, що пройшов у Клевані, між костопільським ”Штурмом-МЕГУ” та рівненським ”Хіміком”. Майже два тижні тому ці команди боролися за третє місце у традиційному турнірі, присвяченому пам’яті Миколи Завадського, і тоді підопічні Миколи Філіна просто познущалися над ”хіміками” — 5:1. Але це був кубковий поєдинок і підхід до нього у команд зовсім інший.
Команди без розвідки розпочали матч. ”Хімік”, який мав більше мотивацій, заволодів територіальною ініціативою і створив кілька небезпечних моментів. Проте першими відзначилися саме студенти. Поблизу штрафного майданчика збили Михайла Тивончука й Олександр Дмитрук вправно виконав штрафний удар — 1:0. Рівняни посилили натиск. Небезпечні моменти поблизу воріт Павла Печинського виникали один за одним. В одних випадках надійно діяв воротар, в інших вправнішими були захисники, а в решті ударам футболістів ”Хіміка” бракувало влучності. Тим часом, ”Штурм-МЕГУ” проводив швидкі контратаки, які не поступалися в небезпечності. На двадцятій хвилині Михайло Тивончук ледь не перекинув м’яч через воротаря, але з порожніх воріт його вибили.
Після перерви ”Хімік” посилив натиск. На 54 хвилині після удару з ходу Вадима Жака м’яч потрапляє у поперечину. Через дванадцять хвилин ”Штурм-МЕГУ” заробив штрафний і вже Максим Морозенко зі штрафного перевірив на міцність поперечину. За чотири хвилини номінальні гості змогли зрівняти рахунок. Руслан Туліглович виявився розторопнішим за інших — 1:1. Чим менше часу залишалося, тим очевидніше ставало, що без додатково часу не обійдеться. Проте за чотири хвилини до фінального свистка захист ”Хіміка” вдруге грубо помиляється і другий м’яч влетів у їх ворота. Олександр Дмитрук після кутового зумів прийняти м’яч, і вколотив його у сітку воріт ”Хіміка” — 2:1. До завершення поєдинку підопічні Миколи Філіна змогли втримати переможний рахунок і вийшли у наступний етап змагань.
Микола Конько, головний тренер ”Хіміка”:
— Ми цю гру вели, але поступилися. Дві прикрі помилки в захисті не дозволили виграти. На жаль, нам не вистачило фарту. Створили багато моментів, але реалізували лише один. Хто забиває — той виграє. Зараз зосередимося на чемпіонаті області, де завдання одне — бути в призерах. Керівництво створило непогані умови для команди — будемо робити її конкурентноздатною і боротися за найвищі місця.
Микола Філін, головний тренер ”Штурм-МЕГУ”:
— Кубкові поєдинки вирізняються своєю безкомпромісністю на всіх етапах і в усіх матчах. Суперники не хочуть поступатися. Сьогоднішня гра вдалася — бойова. Нам пощастило трохи більше. Не скажу, що ми були слабшими, в порівнянні із грою на турнірі Завадського ”Хімік” показав себе з найкращого боку. Те, що два м’ячі забив захисник, — звичайно проблема. Але проблема в нападників у всьому українському футболі. Моменти наша команда створювала, але... Будемо виховувати.
Врешті семи матчах господарі були сильніші в чотирьох: ”Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) — ”Волинь-Цемент” (Здолбунів) — 2:2 (0:0, 5:3 по пенальті), ”Маяк” (Сарни) — ”Енергія” (Володимирець) — 5:0, ”КАМАЗ-Агро” (Острожець) — ”Варіант” (Кузнецовськ) — 2:0, ”Славія” (Рівне) — ”Случ-Класік” (Березне) — 1:0, а в трьох — гості: ФК ”Вельбівно” — ”ОДЕК” (Оржів) — 1:4, ”Олімп” (Сарни) — ”Полісся” (Володимирець) — 2:4, ФК ”АМАКО-Гоща” — ”Сокіл” (Радивилів) — 1:1 (1:3 додатковий час).
У вівторок відбулося жеребкування матчів чвертьфіналів, що пройдуть з двох ігор. Перші поєдинки мають пройти 7 травня, а матчі-відповіді — 14. В результаті жеребкування визначилися пари: ”ОДЕК” — ”КАМАЗ-Агро”, ”Ізотоп” — ”Маяк”, ”Сокіл” — ”Славія”, ”Полісся” — ”Штурм-МЕГУ”. Команди, названі першими, є господарями футбольного поля у перших зустрічах. Проте можливі перенесення ігор першої та останньої пар у зв’язку з участю ”ОДЕКа” в аматорській футбольній лізі, а ”Штурм-МЕГУ” — в студентській.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору