Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині податківці вилучили небезпечну курятину

Рівненська область 23-лют, 2012, 16:459 prov 1 182
Неякісні товари досить часто зустрічаються у торговій мережі. Особливо це не безпечно, якщо мова йде про харчові продукти. Завдяки нехтуванням якості, виробники можуть знижувати ціну на продукцію. Це дає їм перевагу над добросовісними конкурентами перед споживачами. Адже для покупця зазвичай саме вартість товару є основним чинником при виборі тої чи іншої покупки. Боротьба з недобросовісною конкуренцією не першочергове завдання податківців. Дуже часто продукти харчування, які виготовлені, продаються, або зберігаються із порушенням визначених законодавством вимог несуть небезпеку для здоров’я та життя споживачів. Із тим, щоб неякісні продукти харчування не потрапляли на прилавки торгових закладів регулярно борються співробітники відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів УПМ ДПС у Рівненській області.
Проводячи перевірки торгових мереж Рівного податківці натрапили на підпільний цех з переробки м’яса птиці. Проводячи огляд приміщення правоохоронці виявили понад три з половиною тони курятини на суму майже сто тисяч гривень. Приватний підприємець, якому належить дане приміщення не зміг надати жодного документу, який би посвідчував походження, якість товару тощо. Відповідно визначити на скільки ця продукція безпечна для покупців під час перевірки було не можливо. Згідно законодавства увесь такий товар отримує статус небезпечного для життя людей, і підлягає утилізації. Матеріали перевірки даного підпільного цеху співробітники податкової міліції направили в Управління ветеринарної медицини в Рівненській області, які і будуть вирішувати долю курятини.
В управлінні податкової міліції ДПС у Рівненській області радять, відповідально відноситись при виборі продуктів харчування, і звертати увагу не лише на ціну. Утримуватися від придбання продуктів харчування на стихійних ринках та торгових місцях, які не мають відповідних умов зберігання, наприклад холодильників тощо. Нехтуючи цими порадами, ви можете з економити гривню, але втратити здоров’я, а то й життя.
Олександр Мрозович,
прес-офіцер УПМ ДПС у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору