Рівне:

Створення та просування сайтів

Підприємець понесе покарання за незаконний бізнес

Івано-Франківська область 19-вер, 2012, 11:069 prov 1 025
Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області у відкритому судовому засіданні розглянув кримінальну справу щодо обвинувачення 30-річного мешканця райцентру Надвірна у зайнятті забороненим видом господарської діяльності - гральним бізнесом.
Наприкінці січня цього року співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю в ході проведення оперативно-розшукових заходів задокументували факти надання послуг громадянам з доступу до азартних ігор в мережі Інтернет шляхом використання комп’ютерів і програмного забезпечення в залі інтернет-клубу. Окрім інших моментів правоохоронці зафіксували факти здійснення відвідувачами клубу грошових ставок через адміністратора, формування електронного гаманця, а також виплати певного виграшу. З місця події були вилучені 10 комп’ютерів, під’єднаних до мережі Інтернет, а також комп’ютер-адміністратор та відеореєстратор. До речі, під час досудового слідства встановлено, що власник інтернет-клубу з метою зайняття незаконним бізнесом спеціально придбав 4 додаткових плати, які давали можливість використовувати окремі системні блоки в якості ігрових автоматів.
Дії обвинуваченого були кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. При призначенні покарання суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, а також обставини, що пом’якшують покарання. З огляду на це, суд призначив підсудному покарання, яке є нижчим від найнижчої межі встановленої санкції даної статті.
Щоправда, навіть таке виявилося маловтішним для чоловіка. Згідно з вироком, він має сплатити штраф розміром 130 тисяч гривень. Крім того, в дохід держави конфісковано усе обладнання, яке використовувалося в інтернет-клубі з метою надання доступу для гри в азартні ігри.
Вирок суду, безперечно, болісно вдарить по кишені підприємця. Водночас цей вердикт має стати повчальним для інших осіб, які з корисливих міркувань вдаються до порушення законодавства про заборону в Україні грального бізнесу.
СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору