Рівне:

Створення та просування сайтів

Волинянина, який скоїв низку квартирних крадіжок у Рівному, засуджено на 5 років ув’язнення

Рівненська область 29-травня, 2013, 16:199 prov 789
Повідомлення від рівнян про крадіжки з їх квартир до міліції почали надходити з квітня 2011 року. Почерк зловмисника був незмінним: невідомий, руйнуючи серцевину дверного замка, пробирався досередини. З помешкання після його «відвідин» зникали гроші, золоті прикраси, оргтехніка (ноутбуки, відеореєстратори, фотоапарати). Зрештою те, що б не привернуло особливої уваги сусідів обікрадених жителів міста до невідомого молодика.
22-річний уродженець Волинської області Сергій П. до Рівного навідався з конкретною ціллю: покращити матеріальний стан. Щоправда, чоловік навіть і не думав про чесний заробіток. Він хотів багато й одразу, тому винайшов дещо інший шлях до збагачення: молодик, уміло орудуючи інструментами, відчиняв замки й опинявся у квартирах рівнян. Брав тільки те що мало ціну та було невеликого розміру. Зрештою, чоловік фігурує у десяти епізодах: він із помешкань жителів обласного центру викрав коштів і матеріальних цінностей майже на 120 000 грн.
Дії Сергія П. суд кваліфікував за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України як таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно та поєднане з проникненням у житло. При призначенні покарання суд також урахував, що підсудний вчинив умисний злочин проти власності, який вважається тяжким злочином. Крім того, Сергій П. раніше неодноразово судимий за вчинення умисних злочинів проти власності.
— Взявши до уваги те, що вироком Немирівського районного суду Вінницької області від 17 липня 2012 року Сергія П. засуджено за ч. 3 ст. 185 ККУ (крадіжка), ст. 390 ККУ (порушення правил адміністративного нагляду) до п’яти років позбавлення волі, а інкримінований йому за цим вироком злочин вчинено до встановлення попереднього вироку, суд призначив йому покарання за сукупністю злочинів. За ґратами молодик проведе 5 років. Крім того, суд задовольнив цивільні позови, тому Сергію доведеться ще й сплатити завдану ним матеріальну шкоду в розмірі 67 000 гривень, — підсумував державний обвинувач, прокурор прокуратури м. Рівне Ілля Клімашевич.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору