Рівне:

Створення та просування сайтів

За порушення кордону доведеться відповідати

Рівненська область 18-гру, 2015, 17:089 prov 1 686
Нещодавно рівненськими митниками заведено чотири резонансні справи на суму 1 138,8 тис. грн. відносно фізичних осіб.
Встановлено, що протягом жовтня – листопада, в зону митного контролю поста «Городище» заїхали три вантажні автомобілі, зареєстровані у Республіці Білорусь та один вантажний автомобіль з українською реєстрацією.
У ході здійснення митних формальностей, за результатами спрацювання автоматизованої системи аналізу та управління ризиками, було встановлено, що вказані транспортні засоби зазначені в митних деклараціях Російської Федерації, як такі, що протягом поточного року здійснювали переміщення товарів через закриті пункти пропуску, розташовані у зоні діяльності Луганської та Донецької митниць, у яких припинено здійснення прикордонного, митного та інших видів контролю.
Під час перевірки інформації, що міститься в ЄАІС ДМСУ, виявлено переміщення товарів та транспортних засобів через автомобільні пункти пропуску Російської Федерації. Суміжні з ними на території України пункти пропуску є ліквідованими. Також встановлено, що дані транспортні засоби у напрямках «в’їзд на митну територію України та виїзд з митної території України» митний кордон України не перетинали, товари у митному відношенні не оформлялись.
Таким чином, громадяни України та Білорусі вчинили переміщення транспортних засобів комерційного призначення через кордон України поза митним контролем. Тепер ці справи розглядатиме суд.
Довідково: у листопаді Рівненською митницею ДФС заведено 37 справ про порушення митних правил на суму 505,7 тис. грн. У 13 справах вилучено предметів правопорушень на 504,1 тис. грн. Посадовими особами митниці розглянуто 29 справ, правопорушників оштрафовано на 236,2 тис. грн. До Рівненського міського суду направлено 14 справ на 182, 6 тис. грн. Судом винесено 16 постанов, з яких: конфісковано майна на 3,6 тис. грн., накладено штрафів на 8,7 тис. грн., припинено провадження на суму 201,4 тис. грн.
Рівненська митниця ДФС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору