Рівне:

Створення та просування сайтів

Насильство в сім’ї – проблема, про яку потрібно говорити!

Гніздечко 26-січ, 2016, 15:569 prov 1 374
У багатьох сім’ях зустрічаються підводні камені, про які чоловіки та жінки скоріше вирішують мовчати, бо говорити про це неприємно. Один з цих каменів – домашнє насильство.
Його жертвами найчастіше стають жінки та діти. (У цій статті ми не торкаємося насильства над дітьми в сім’ї, це широка і окрема тема для розмови.)
Іноді це буває настільки болісно, що для вирішення питання може знадобитися сімейний адвокат. Подібна ситуація може виникнути, якщо ми, наприклад, маємо справу з цивільним шлюбом. У цьому випадку, як правило, чоловік вважає себе вільним, а жінка – заміжньою. Чоловіки з вибуховим характером в пориві довести свої права на свободу нерідко пускають в хід не тільки аргументи, а й кулаки...
Щоб із самого початку захистити свої права, оформіть відносини відповідно до вимог законодавства України. А в якості поради, як перевірити характер один одного, можна скористатися жартом: перш ніж бігти в загс, поклейте разом шпалери!

Види насильства і як їм протистояти

  • Психологічне – це коли жертву пригнічують, принижують словами, насильник створює нестерпну атмосферу в домі, контролює кожен рух своєї жертви, загрожує, примушує її постійно боятися.

  • Фізичне – будь-яке рукоприкладство з нанесенням тілесних ушкоджень.

  • У першому випадку стримуйте емоції, спілкуйтеся з насильником максимально спокійно, без жестикуляції і підвищеного тону. Істерики, сльози, крик, агресія тільки погіршать конфлікт.
    У другому випадку уникайте бажання відповісти різкими жестами або образливими словами. Намагайтеся, щоб під час з’ясування стосунків в кімнаті не було дітей, інакше вони ризикують стати жертвами побоїв.
    За статистикою, набагато частіше в пошуковиках можна зустріти запит «адвокат Київ», ніж «адвокат – і назва маленького містечка». Чому? На жаль, у невеликих містах жінки, які терплять насильство в сім’ї, воліють страждати і боятися, по старинці думаючи: «Б’є – значить любить»...
    Проте ваше мовчання на руку ґвалтівнику! Не допускайте, щоб одним з учасників подій став кримінальний адвокат. Дійте правильно! Поговоріть із сусідами, попросіть викликати поліцію, коли крики і шум у вашій квартирі стануть підозріло гучними. Зверніться до сімейного психолога. Захистіть дітей від спалахів люті насильника. Підіть від нього і поживіть окремо, ведучи з ним переговори по телефону або в чиєїсь присутності. Але не мовчіть! Лише у разі грамотних дій жінок число жертв домашнього насильства зменшиться!
    Схожі новини
    Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

    Соц. мережі
    Вгору