Рівне:

Створення та просування сайтів

Використали фейкову “Дію” у шахрайській схемі: у Львові викрили двох студентів

Новини регіону / Львівська область 06-лис, 2022, 07:279 prov 417
За процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру двом студентам зі Львова за фактом підроблення документів, несанкціонованого втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, замаху на шахрайство, шахрайства, вчиненого з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. ч.1, 3, 4 ст. 358, ч.1 ст. 361, ч.2 ст.15, ч.3 ст.190 КК України).
За даними слідства, підозрюваний, будучи неповнолітнім, на початку лютого цього року, замовив через інтернет-крамницю електронні сигарети. Внаслідок цього підозрюваний одержав дані продавця, після чого за допомогою свого смартфона та фейкової програми «Дія» підробив його електронний паспорт.
Після цього підозрюваний зробив відмову від покупки. Товар повернувся на поштове відділення. Одразу ж у це відділення, випереджаючи продавця, навідався фігурант та  пред’явив у фейковій програмі «Дія» підроблений електронний паспорт та згенерований штрих-код. Працівник пошти віддав йому вказаний товар.
Згодом підозрюваний спробував реалізувати злочинну схему вдруге, залучивши 18-ти річного мешканця Тернопільської області. Після чого підозрюваних було викрито.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ відділу поліції №2 ЛРУП №2 ГУ НП у Львівській області  за матеріалами Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору