Рівне:

Створення та просування сайтів

Двох уродженців Рівненщини судитимуть за державну зраду

Рівненська область / Новини регіону 06-бер, 2023, 11:579 prov 946
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано 2 обвинувальні акти стосовно уродженців Рівненщини, яким інкримінують державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України).
За даними досудового розслідування, 34-річний уродженець смт Оржів, Рівненського району, випускник Академії військово-морських сил імені Нахімова, під час проходження служби в одній з військових частин Севастополя, після окупації півострова військами рф перейшов на бік ворога. Чоловік вступив до військово-морського флоту зс рф та отримав паспорт громадянина росії.
Інший обвинувачений – 43-річний уродженець Корця, колишній заступник начальника загону Управління ДСНС України у м. Севастополь, у тому ж 2014-ому перейшов на службу до окупантів та був призначений на посаду начальника спецзагону ГУ МНС рф по м. Севастополь.
Обидва чоловіки проходять службу донині, діючи всупереч інтересам України і своїми знаннями, навичками та діями сприяють утриманню, посиленню і становленню окупаційної влади.
За дорученням Офісу Генерального прокурора досудове розслідування за спеціальною процедурою здійснювало Управління СБ України в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору