Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗА СПРАВЕДЛИВІСТЮ – ДО СУДУ

Актуально 04-сер, 2005, 10:119 prov 970
Конфлікт, що стався на комунальному підприємстві Рівненське обласне бюро технічної інвентаризації (БТІ) між його директорами: колишнім – Володимиром Комаревичем та теперішнім – Михайлом Якимовичем і досі не вирішений.
Як стало відомо з заяви пана Комаревича, адресованої помічнику уповноваженого представника ООН з прав людини в Рівненській області Петру Гарвату, 22 червня через приймальню підприємства було надано розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації “Про розірвання контракту з Комаревичем В. А.”. Згідно з цим рішенням, пан Комаревич був звільнений із займаної посади ще з 14 червня, тобто на дев’ять днів раніше.
– Підстави звільнення мені не відомі і з ними мене ніхто не ознайомив.Вважаю розпорядження незаконним і таким, що порушує Конституцію України та норми чинного трудового законодавства. Прошу розглянути моє звернення та допомогти у відновленні порушеного мого права на працю на займаній посаді, – зазначив у заяві пан Комаревич.
За словами ж Михайла Якимовича, колишній директор був ознайомлений із приписом, що ще в березні, за результатами перевірки на підприємстві склала територіальна державна інспекція праці у Рівненській області. Проте не виконав їхніх умов: не поновив колективний договір і не владнав питання з безпосередньою підпорядкованістю на підприємстві близьких його родичів (тут працюють його дружина, син та невістка). Заробітна плата для працівників БТІ проводиться залежно від вартості наданих ними послуг, у колишнього директора та його сім’ї вона була привілейована – становила 7-8 тисяч гривень за місяць.
Крім того, в бюро технічної інвентаризації зафіксовано ряд значних порушень: немає документації на право власності багатьох об’єктів, у справах бракує по п’ять-сім листків, що представляють собою неабияку цінність, відсутні документи про проплату, або ж проплата здійснювалася неіснуючими людьми, в пам’яті комп’ютера знищена вся інформація за попередні роки і подібне.
– Незважаючи на те, що цього року, в порівнянні з минулим, тарифи на послуги збільшилися в півтора рази, надходження до обласного бюро технічної інвентаризації лише за послуги, надані населенню, зменшились на п’ятдесят тисяч гривень, – зауважив Михайло Якимович.
Він запевнив, що в свою чергу буде працювати в правовому полі на користь Україні й українському народу, “а не на політиків та аферистів”. А панові Комаревичу порадив звернутися до суду, бо тільки суд вповноважений вирішити цю проблему.
Щодо самого Володимира Комаревича, то на кожне подібного роду звинувачення у нього є спростування: і дружину він не міг вигнати, оскільки на підприємстві вона працює довгий час і є хорошим фахівцем своєї справи, і заробітки його сім’ї – це лише “плід уяви пана Якимовича”, і знищити документацію він не в силах, тому що в БТІ надійно працює архів. А на даний час, він “лише хоче працювати”.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору