Рівне:

Створення та просування сайтів

Яценюк має шанс стати наймолодшим Президентом України

Україна і світ 30-січ, 2009, 13:269 prov 1 207
Яценюк має шанс стати наймолодшим Президентом України


Екс-спікер Верховної Ради України Арсеній Яценюк у травні цього року досягне мінімального віку, за яким, згідно з Конституцією України, громадянин нашої держави може стати кандидатом в президенти України.


Так, згідно ст. 103 Основного Закону, Президентом може бути вибрано громадянина України, що досяг тридцяти п'яти років, що має право голосу, що проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років і що володіє державною мовою.


А. Яценюку виповниться 35 років 22 травня 2009 року, що дасть йому можливість, за умови, що він виявить таке бажання, балотуватися в президенти України. У той же час, до нинішнього моменту А. Яценюк поки ще не робив однозначних заяв щодо своєї участі в майбутніх президентських виборах.

Варто відмітити, що, згідно з результатами опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс", якби вибори Президента відбулися у грудні 2008 року, то у другий тур пройшли б Віктор Янукович (22,3%) і Юлія Тимошенко (13,9%).

Як повідомляв фонд "Демократичні ініціативи", діючий Президент Віктор Ющенко набрав би 2,4%, екс-спікер А. Яценюк - 7,9%, нинішній Голова Верховної Ради Володимир Литвин - 4,1%. У Петра Симоненка було б 3,6% голосів, Олександра Мороза - 1,5%, Анатолія Гриценка - 1,4%, Наталії Вітренко - 1,2%, у Олега Тягнибока - 0,7%.

Нагадаємо, раніше заступник глави Секретаріату Президента України - Уповноважений Президента з питань контролю за діяльністю Служби безпеки Ігор Пукшин заявив, що чергові вибори Президента України, згідно з Конституцією, має бути призначено на 17 січня 2010 року. "Враховуючи, що Президент України Віктор Ющенко вступив на посаду 23 січня 2005 року, по загальноприйнятому в законодавстві України порядку обчислення термінів п'ятий рік його повноважень закінчується 22 січня 2010 року, відповідно чергові вибори Президента України згідно з Конституцією України має бути призначено на 17 січня 2010 року і відбутися в цей день", - сказав І. Пукшин.

http://news.liga.net/
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору