Рівне:

Створення та просування сайтів

Яценюк: за Конституцією вибори мають бути 27 березня 2011 року

Україна 23-гру, 2010, 10:489 Lobanovskiy 1 018
Народний депутат, лідер “Фронту Змін” Арсеній Яценюк заявив, що готує звернення до Генеральної прокуратури з приводу ухвалення парламентом законопроекту про внесення змін до Конституції, що передбачає проведення виборів Верховної Ради в жовтні 2012 року.м

Як передає кореспондент УНІАН, про це А.Яценюк заявив журналістам під час прес-конференції в Полтаві.
«Прийшов час звернутися до Генпрокуратури з приводу порушення законодавства України про вибори і з приводу того, що уряд і Центрвиборчком відмовляються проводити вибори» - сказав А.Яценюк.
За його словами, згідно з діючою Конституцією, її статтями 77 і 78, вибори до Верховної Ради мають відбутися 27 березня 2011 року.
«Ніяких інших термінів сьогодні в жодному законі не існує. ... Уряд і ЦВК незаконно і неконституційно продовжують термін повноважень Верховної Ради, який має припинитися в березні наступного року», - сказав А.Яценюк.
Він розкритикував ЦВК за те, що вона не проводить своє засідання, а уряд не передбачив в проекті держбюджету на 2011 рік відповідних коштів на проведення парламентської кампанії.
«Це є юридичним і політичним злочином ... перенесення терміну повноважень собі ще на 1,5 роки», - сказав А.Яценюк.
За його словами, він також чекає рішення Венеціанської комісії з цього приводу.
Як повідомлялося, в листопаді Центральна виборча комісія відмовилася оголосити про початок 27 листопада виборчого процесу з виборів Верховної Ради для їх проведення 27 березня 2011 р.
Опозиційні партії вважають, що наступні вибори Верховної Ради мають відбутися 27 березня 2011 р.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору