Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 01-вер, 2005, 12:569 prov 918
Прокуратура викликає Медведчука і Загороднього
Голова Соціал-демократичної партії (об»єднаної) Віктор Медведчук та голова виконкому СДПУ(О) Юрій Загородній ще не повернулись із відпусток і не мають змоги прибути до Генеральної прокуратури. Про це повідомили в прес-службі СДПУ(О).
Як ідеться в повідомленні, “на ім»я голови партії Віктора Медведчука надійшов лист від Генпрокуратури з проханням при можливості прибути до ГПУ 30 серпня 2005 року. У листі також була повістка, якою голова виконкому СДПУ(О) Юрій Загородній запрошується на допит у ГПУ в якості свідка. Запрошення керівників СДПУ(О), як повідомлено у листі ГПУ, пов»язане з кримінальною справою щодо зловживань у Державному управлінні справами”. Прес-служба СДПУ(О) зазначає, що “з поверненням адресатів з відпусток надіслана кореспонденція буде їм вручена”.
Зарплата Тимошенко – близько 17 тисяч гривень
Нинішнім високоповажним чиновникам підвищили зарплатню. Серед щасливців – Генеральний Прокурор та голова Служби безпеки. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив двадцять дев»ятого серпня. Отже, посадовий оклад Генпрокурора відтепер становитиме п»ятнадцять мінімальних зарплат – це більше чотирьох із половиною тисяч гривень на місяць. Голова СБУ пан Турчинов отримуватиме більше пана Піскуна і стільки, скільки міністр, тобто більше п»ятнадцяти з половиною тисяч гривень.
Нагадаємо, що зарплатня міністра становить 92% від зарпалатні Прем»єра. З червня глава уряду отримує майже 17 тисяч гривень.

Київські метробудівці викопали 25 мінометних мін
У Голосіївському районі Києва на проспекті 40-річчя Жовтня на будівельному майданчику “Київметробуд” під час проведення земляних робіт виявили 25 мінометних мін часів Великої Вітчизняної війни, які вилучила та знешкодила піротехнічна група аварійно-рятувального загону МНС України.
Як повідомили УНІАН у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, всього за добу на території країни виявлено 38 боєприпасів, а саме: авіабомбу, 3 артилерійські снаряди, 27 мін та 7 гранат часів Великої Вітчизняної війни.

Фірма дочки Кирпи відмивала гроші в Австрії
В Австрії завершено розслідування кримінальної справи за фактом відмивання грошей у фірмі, яка належить дочці екс-міністра транспорту України Георгія Кирпи, передають Українські новини.
Керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов повідомив, що ця фірма зареєстрована в Австрії, а кримінальну справу було передано до суду для ухвалення рішення про те, де її розглядатимуть – в українському чи в австрійському суді.
Крім того, за словами Куликова, за кордоном було заарештовано рахунки фірм, які належать синові та дочці Кирпи. Він зазначив, що кошти з цих рахунків ішли на купівлю найдорожчої нерухомості в Києві.
З травня 2002 року по грудень 2004 року Георгій Кирпа обіймав посаду міністра транспорту. 27 грудня 2004 року міністр загинув. Його труп знайшли з вогнепальним пораненням у голову в літньому будиночку власної дачі в Бортничах під Києвом.

“Катріна” забрала життя 55 людей
Згідно з останніми даними, не менше 55 чоловік загинули на півдні США внаслідок потужного урагану “Катріна”.
Як передає ІТАР-ТАСС, про це свідчать повідомлення зі штатів Луїзіана, Міссісіпі та Алабама, які найбільше постраждали від удару стихії. Тільки в окрузі Харрісон у Луїзіані загинули кілька десятків чоловік.
Не менше трьох чоловік у Міссісіпі стали жертвами дерев, які були повалені потужним вітром, швидкість якого іноді перевищувала 200 км за годину. У сусідній Алабамі життя ще двох чоловік забрала автомобільна аварія, причиною якої став ураган.
Крім того, напередодні під час евакуації будинку престарілих у найбільшому місті Луїзіани – Новому Орлеані – загинули троє літніх американців. Найімовірніше, вони померли від зневоднення. А у Флориді, на яку “Катріна” обрушився минулого четверга, внаслідок розгулу стихії загинули 11 чоловік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору