Рівне:

Створення та просування сайтів

ЄС дасть Україні грошей, але на певних умовах

Україна і світ 03-лип, 2009, 13:219 prov 1 081
ЄС дасть Україні грошей, але на певних умовах


Європейський Союз пропонує Україні кредит для вирішення газових проблем в обмін на структурні реформи в газовій сфері. Про це повідомив чиновник, близький до українських учасників переговорів.
“Йдеться про структурні реформи галузі, які, на думку європейської сторони, мають покращити прозорість галузі”, — сказав співрозмовник.
Водночас він зазначив, що ці пропозиції має обговорити уряд. Співрозмовник не виключив, що таке обговорення може відбутися вже на найближчому засіданні уряду 1 липня.
За словами чиновника, структурні реформи є обов’язковою передумовою з європейського боку для надання Україні кредиту на заповнення підземних сховищ газу газом, необхідним для здійснення транзиту російського газу в зимовий період.
Як зазначив співрозмовник, такий кредит може бути наданий європейськими фінансовими інституціями за участю Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.
“Думаю, що це буде консорціум (банків)”, — сказав співрозмовник.
Він також назвав малоймовірним участь в такому консорціумі Міжнародного валютного фонду або використання кредиту МВФ для вирішення газових проблем.
“Зазвичай, кредити МВФ скеровуються на підтримку платіжного балансу, тобто збільшення золотовалютного запасу НБУ. Ми вже мали прецедент, коли половина кредиту пішла на покриття дефіциту (бюджету)”, — сказав чиновник.
“Не думаю, що фінансування проектів, як у цьому випадку, буде сприйнято позитивно в МВФ”, — додав він.
У свою чергу представник Єврокомісії також підтвердив, що йдеться про надання кредиту Україні для вирішення проблеми постачання газу в зимовий період.
Водночас, відповідаючи на запитання щодо суми кредиту, представник Єврокомісії зазначив, що, наймовірніше, йдеться про суму менше 4,2 млрд. дол.
“Думаю, цифри будуть набагато меншими”, — сказав він. “Скоріше за все – вдвічі”, — додав співрозмовник.А вы вкурсе что на FroGik.Ru можно без регистрации абсолютно бесплатно скачать PHP DevelStudio. Лучший портал рунета. Все бесплатно и по прямой ссылке!
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору