Рівне:

Створення та просування сайтів

Українці вважають себе щасливими

Україна і світ 19-лис, 2009, 10:359 prov 1 850
Українці вважають себе щасливими


Згідно із результатами соціологічного дослідження, проведеного компанією “Рейтинг”, 70% мешканців України вважають себе щасливими людьми. Зокрема, щасливими себе вважають майже 70% українців (27,1% — однозначно щасливими, 42,5% — скоріше щасливими). Майже 20% вважають себе нещасними, і близько 10% не змогли сказати, щасливі вони чи ні.
28,5% громадян зазначили, що відчувають радість щодня, 24,4% — кілька разів на тиждень, 13,6% — кілька разів на місяць. Крім того, близько 20% опитаних вважають, що рідко відчувають радість життя, та 12% — не визначилися.
Як повідомили в компанії, 40% опитаних мешканців Заходу вважають, що вони відчувають насолоду щоденно (найбільше), а от серед мешканців Донбасу таких не більше 20%, Центру — 13%.
Дослідження також засвідчило, що з віком відчуття радості у людей поступово зникає: майже половина опитаних у віці 18-29 років відчувають радість щодня, а от серед опитаних у віці від 50 років і старше, а особливо пенсіонерів, таких виявилося лише близько 20%.
У компанії також зауважили таку тенденцію: чим гіршою є освіта в опитаних, тим менше в них радості в житті. Одружені рідше відчувають радість, ніж неодружені, або ті, які живуть у цивільному шлюбі.
На першому місці в списку речей, які приносять радість, — сім’я (понад 60%), на другому — діти (47%), на третьому — друзі (37%). П’ятірку завершують перегляд телевізора (32%) і гроші (27%). Майже 20% отримують радість від спілкування з природою. Кожен шостий українець радіє подорожам.
Крім того, отримувати подарунки українці люблять більше, ніж дарувати. Для 13% опитаних радість приносить прибирання або робота по господарству, для 10% — домашні тварини.
Щодо групи мистецтв, то тут найбільше радості приносить музика (16%) і кіно (14%). Театр, зауважили організатори дослідження, українцям, з одного боку, недоступний, а з іншого — незрозумілий, у результаті в рейтингу радості театр отримав лише 2%.
Книжки приносять радість у житті 12% українців. Кожному десятому українцеві радість приносить їжа. Кожен десятий українець радіє сексу. Секс у рейтингу радості випередив молитву (церква), шопінг, заняття спортом, перемоги улюбленої команди, спів (до речі, співати українці люблять більше, ніж танцювати) і алкоголь.
Опитування проводили з 3 по 12 листопада в усіх регіонах України. У дослідженні взяли участь 2000 респондентів з урахуванням населеного пункту, статі, віку, освіти.

***
Раніше Всеросійській центр вивчення громадської думки (ВЦВГД) опублікував дані опитування, згідно з якими більшість росіян — близько 72% — відчувають себе щасливими, незважаючи на економічну кризу в країні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору