Рівне:

Створення та просування сайтів

Львівська залізниця дбає про людей з особливими потребами

Львівська область 07-гру, 2009, 16:319 Lobanovskiy 939
На Львівській залізниці продовжують реалізовувати програму працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями. Станом на 01.11.2009 року в підрозділах магістралі працюють 1276 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Щороку на підприємствах залізниці працевлаштовують тих, кого скеровують центри зайнятості та Фонд соціального захисту інвалідів. Робочі місця для таких працівників атестують спеціальні медико-соціальні експертні комісії та представники громадських організацій.
З метою підготовки працівників за квотою центрів зайнятості з числа інвалідів протягом 2008-2009 року у технічній школі Львівської залізниці провели підготовку робітників за спеціальностями касир квитковий та касир товарний. Після відповідної підготовки інвалідів працевлаштовують на підприємствах за місцем проживання. Основним критерієм для отримання посади є відповідний висновок медичної комісії, адже, стаючи залізничником, особа мусить насамперед дбати про безпеку для усіх учасників перевізного процесу.
Не залишаються без допомоги і пасажири з обмеженими фізичними можливостями. У рамках програми щодо забезпечення безперешкодного доступу та обслуговування пасажирів з особливими потребами на вокзалах Львівської залізниці протягом останніх років здійснено низку планових заходів. Зокрема залізничники поповнили медичні пункти вокзалів обласних центрів інвалідними візками, а також придбали три салонні інвалідні візки, які призначені для пересування пасажирів всередині вагонів.
Уже звикли пасажири й до можливості подорожувати у вагоні зі спеціальним купе для інвалідів — таких на Львівській залізниці три (два у Львові та один вагон у Ковелі).
Щоденно на усіх вокзалах, вузлових станціях, станціях та зупиночних пунктах, де проводиться посадка-висадка пасажирів, працюють робочі групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями. До складу цих груп входять чергові помічники начальника вокзалу, працівники медпунктів, старші чергові квиткові касири, носії, начальники поїздів, провідники вагонів та інші працівники пасажирського господарства.
У 2009 році львівські залізничники продовжують облаштовувати пандуси, похилі з’їзди, туалети, ліфти та двері на вокзалах станцій Рахів, Червоноград, Сокаль, Любінь Великий, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Свалява, Чоп, Виноградів, Лавочне. На перонах з’являються смуги для безпечного пересування людей з вадами зору, а на підлозі вокзалів — спеціальні контрастні позначення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору