Рівне:

Створення та просування сайтів

У зоопарку - найбільші гризуни в світі

Актуально 08-кві, 2010, 10:299 prov 9 345
У зоопарку -  найбільші гризуни в світі


У Рівненському зоопарку поповнення. Там оселилися найбільші гризуни в світі - капібари. Зовні ця тварина нагадує гігантську великоголову морську свинку. Довжина тіла дорослої особини досягає 1 - 1,35 м, висота в загривку – 50 - 60 см. Самці важать 34 - 63 кг, а самки – 36 - 65,5 кг.
— У Рівненському звіринці поселилася парочка капібар – самець і самка, — зазначає науковий співробітник зоопарку Ірина Оліферук. — Це молоді тварини, їм всього по 5 місяців. До Рівного звірята прибули із приватної колекції і поки що проходять адаптацію у новому місці. Гризуни зараз перебувають на карантині в окремому приміщенні, і за ними постійно спостерігають працівники зоопарку. Імен тваринам ми ще не дали. Капібари не агресивні, але поки що не дуже підпускають до себе. До вольєру заходимо обережно, адже вони також мають до нас звикнути. Це найбільші гризуни у світі. Їх ще називають водосвинками, адже своє життя тварини не уявляють без водного простору. Капібари будуть жити у вольєрі, де мешкали альпаки, а також для них там облаштують невеличкий штучний басейн. Тварини дуже люблять проводити час у воді. У них навіть на лапках є перетинки, щоб було легше плавати. Ці гризуни доволі спокійні, проте тепер ми змушені всім пояснювати, що капібара – це не родич чупакабри.
Капібари – це напівводні травоїдні гризуни. Вони харчуються водними рослинами, плющеним овсом, пророщеною пшеницею, морквою, бананами, сухариками. Як і будь-які гризуни, тварини також полюбляють погризти гілки дерев та пеньки. У зоопарку вони їдять двічі на добу, а також у їхньому вольєрі постійно є сіно.
Родом капібари із Південної Америки. У дикій природі ці гризуни живуть зграями по 15 - 20 особин. Тварини можуть розмножуватися протягом всього року. Спаровування відбувається у воді. Вагітність триває 150 днів. Пологи відбуваються на землі, а не в укриттях. Самка народжує від 2 до 8 дитинчат, малюки з’являютьсяна світ з шерстю, розплющеними очима і зубами, що прорізаються. Новонароджені важать майже 1,5 кг. Всі самки в зграї доглядають за малюками, які невдовзі після народження вже можуть йти за матір’ю і харчуватися травою. Вигодовування молоком триває до 3-4 місяців. У рік за сприятливих умов буває до 2-3 приплоди, але переважно потомство тварини дають раз на рік. Статевозрілими капібари стають у віці 15-18 місяців, досягнувши маси 30-40 кг.
Відвідувачі зможуть побачити нових мешканців звіринцю вже з 1 травня. До того часу гризуни остаточно адаптуються і переселяться у нове помешкання на свіжому повітрі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору