Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліція Івано-Франківщини здійснює додаткові заходи щодо попередження і викриття правопорушень у сфері обігу металобрухту

Івано-Франківська область 28-кві, 2010, 08:379 Lobanovskiy 1 162
Аналіз злочинів, пов’язаних з фактами скоєння крадіжок, підтверджує, що при вчиненні протиправних дій зловмисники дедалі частіше мотивовані можливістю заробити так звані швидкі гроші шляхом збування крадених речей. У даному разі йдеться про те, що на території області чимало громадян здійснюють незаконні операції з заготівлі брухту чорних та кольорових металів. Стихійні пункти приймання металобрухту, розташовані за місцем проживання заготовлювачів, приваблюють різного роду крадіїв. Останні діють за схемою: щось поцупити і відразу здати на металобрухт, отримавши певну суму на руки. Відтак крадії вдаються узагалі до неприпустимих проявів. На території області зареєстровано низку крадіжок кабеля з діючих ліній телефонного зв’язку. У Долинському та Рогатинському районах міліція викрила дві групи зловмисників, які цілеспрямовано обрізали кабель з метою подальшого збування дроту на нелегальні пункти приймання металобрухту. Працівники івано-франківської міліції нещодавно припинили злочинну діяльність двох мешканців обласного центру, які з таких же корисливих мотивів обкрадали подвір’я в дачних масивах навколо Івано-Франківська. Прихильникам подібного «бізнесу» варто усвідомити, що виручена певна сума грошей з а крадені предмети ніяк не співідносна з реальною загрозою на кілька років опинитися у місцях позбавлення волі.

З іншого боку, з метою попередження крадіжок працівники міліції зараз проводять активні заходи з виявлення правопорушень у сфері обігу металобрухту. Керівник прикарпатської міліції генерал-майор міліції Василь Варцаба поставив завдання підрозділам Державної служби боротьби з економічною злочинністю перевірити законність діяльності всіх приймальних пунктів. У тому разі, якщо на таких пунктах будуть виявлені крадені речі чи металоконструкції не побутового характеру, то правоохоронці ініціюватимуть питання про позбавлення суб’єктів підприємницької діяльності ліцензії на право здійснення операцій з металобрухтом. Логіка профілактичних заходів проста і зрозуміла: чим менше буде приймальних пунктів, які порушують ліцензійні умови, тим звуженішими будуть можливості у крадіїв збувати крадене. За таких обставин менше крастимуть. До слова, в ході проведення заходів щодо попередження та викриття фактів правопорушень у сфері обігу металобрухту працівники міліції задокументували 4 злочини, пов’язаних з порушенням порядку здійснення операцій з брухтом. Практично щодня правоохоронці виявляють «домашні» приймальні пункти, господарі яких здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації та спеціального дозволу-ліцензії. Такі факти протягом цього тижня виявлено у Тисмениці, Коломийському, Галицькому, Косівському, Богородчанському районах.

Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України Івано-Франківської області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору