Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому загинула риба?

Актуально 19-сер, 2010, 11:419 Lobanovskiy 1 094
Масову загибель риби виявили на Рівненщині. Трапилося це у річці Става неподалік села Хмелівка, що у Березнівському районі. Це сталося внаслідок забруднення водойми. За підрахунками екологів, понад 200 рибин загинуло. А це і плотва, і окунь, і щука.

Чому загинула риба?

Коли недільного ранку місцеві мешканці вийшли до річки, то побачили, що вздовж берега та на поверхні самої водойми лежала мертва риба.
„Спочатку пішла чорна, каламутна вода, і риба почала скакати на поверхні. А наступного ранку вже лежала мертва…” – розповідає рибалка із села Хмелівка. Людей це неабияк налякало. Побачивши таку картину, місцеві мешканці в паніці почали телефонувати у всі інстанції. Адже подібне в селі трапилося вперше.
- Винуватцем трагедії є фермерське господарство. Адже саме звідти нечистоти потрапили у річку, - зазначає Микола Стацюк, сільський голова Хмелівки. - В результаті забруднено до 5 км водойми. Проте на питну воду це не вплине, адже каналів, які ведуть до криниць, поблизу немає. А з фермером зв’язатися складно, на телефонні дзвінки не відповідає. Хто відшкодовуватиме збитки, напевне, вирішуватиме суд. Також поки що не відомо, чи очищатимуть воду у річці. Це питання вирішуватимуть екологи.
Натомість фермер винним себе не визнає та ухиляється від будь-яких коментарів.
Тим часом рівненські екологи, приїхавши у Хмелівку, взяли проби ґрунту та води на аналіз. Інспектори кажуть, загальної величини завданих збитків поки що не знають, але переконують - за усе платитиме підприємець.
Як повідомив пан Савчук, старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища в області, за попередньою версією, сильні дощі напередодні зруйнували дамбу, що відділяла яму з гноєм на місцевій фермі від води. Гноївка потрапила у річку та спричинила загибель риби.
- Але зараз стоку в річку немає, - зазначає Андрій Савчук. – Незабаром будуть відомі результати аналізів. Вони і покажуть вміст забруднюючої речовини у воді та грунті. Наразі важко сказати, наскільки серйозні збитки завдані середовищу.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору