Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська молодь хоче облаштувати парк біля ПДМ

Суспільство 07-жов, 2010, 14:329 Lobanovskiy 2 276
Привести до ладу територію захаращеного парку біля ПДМ пропонує молодь Рівного. Таку ініціативу висловили громадські активісти міста під час засідання круглого столу на тему “Парк Палацу дітей та молоді: перспективи розвитку та облаштування”.


Під час круглого столу рівненські молодіжні громадські організації презентували пропозиції щодо облаштування його території.
Назву парку біля палацу дітей та молоді змінювали декілька разів. Проте вже з вісімдесятих років рівняни пам’ятають його занедбаним, а привести територію до ладу — це величезні видатки для міського бюджету.
Натомість рівненська молодь вимагає від територію влади все ж таки залишити парк в комунальній власності. Для його облаштування громадські активісти пропонують розбити територію на декілька інвестиційних зон і залучити до їх впорядкування малий та середній бізнес.
Окрім того, організатори заходу (РММГО “Фундація регіональних ініціатив”) висунули низку власних пропозицій щодо того, що б вони хотіли бачити в парку.
- Зокрема пропонується спорудження дитячого кафе та ігрового майданчика, оновлення сцени для її використання під час проведення масових заходів, концертів та як відкритого кінозалу, спорудження скейт-майданчика та майданчика для роликів, велотріалу та лазертагу, - розповідає представник РММГО “Фундація регіональних ініціатив” Вікторія Позняк. - Окремою фішкою парку може стати “Алея зірок”, де відомі рівняни матимуть змогу увіковічнити своє ім’я в історії міста.
Думку міської влади висловив начальник управління житлово-комунального господарства Рівненського міськвиконкому Іван Гема. Він зазначив, що наразі влада шукає інвестора, який би викупив частину території та подбав про впорядкування решти.
- Проблема в тому, що нині багато будівельних конструкцій парку знаходиться в аварійному стані, - зазначив пан Гема. – І тому, щоб вкладати гроші у парк, потрібно спочатку вирішити, що робити з цими спорудами. На сьогодні розроблено декілька варіантів залучення інвестицій, в тому числі і продаж землі під спортивно-розважальний комплекс.
Проте молодь Рівного вбачає загрозу у тому, що після придбання землі інвестор може легко змінити її призначення.
Натомість Іван Гема також пообіцяв, що будь-які пропозиції молоді міська влада розгляне належним чином, і до парку все таки дійдуть „комунальні руки”.
До обговорення проблеми захаращеності парку біля ПДМ також планується залучити громадськість міста. Пропозиції щодо впорядкування цієї території РММГО “Фундація регіональних ініціатив” збиратиме протягом двох місяців, щоб розробити відповідне звернення до міської влади. Отож, всі охочі рівняни, що мають своє власне бачення розвитку парку, мають змогу подати відповідну пропозицію до офісу МГО “Фундація регіональних ініціатив”, що знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Соборна 14-А.
А поки що, незважаючи на аварійні споруди, сміття під ногами та графіті на стінах, занедбаним парком гуляють люди.
Вікторія РИЧКО, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору