Рівне:

Створення та просування сайтів

Про людину розповість її…почерк

--- 14-жов, 2010, 20:039 prov 2 765
Про особливості та секрети почерку розповідає мій співрозмовник, викладач кафедри правосуддя та кримінально-правових дисциплін Національного університету “Острозька Академія”, а за сумісництвом і знавець людських почерків та підписів Сергій Гонгало. До роботи в університеті пан Гонгало працював експертом-графологом в органах внутрішніх справ, отож про що можуть розповісти літери та слова, що з’являються з під пера, знає не з чуток. Адже за той час, що пан Сергій цікавиться графологією, бачив чимало різних зразків почерків, досліджував їх, аналізував і співставляв із характером.
- Методика вивчення почерку проста, - говорить Сергій Гонгало. - Спочатку вивчаються загальні характеристики, а потім звертається увага на деталі. Проте якщо почерк тої чи іншої людини не подобається, це не говорить про її негативні якості. Адже більшість геніальних, талановитих людей, хороших керівників мають поганий почерк. Закономірність в наступному – якщо людина багато пише, її почерк спрощується, або ускладнюється в залежності від того, що саме вона пише і ким працює. А ось для того, щоб розрізняти деталі почерку, потрібні збільшувальні прилади. Адже інколи навіть крапка чи початок надпису відіграють важливу роль.
Так, наприклад, підпис Віктора Ющенка пояснює його вчинки на посаді президента. Адже якщо уважно подивитися на оригінал підпису, особливо на крапочку, з якої він починає літеру „В”, то при збільшенні у 8 – 10 разів ми побачимо, що там клякса. Тобто людина ставить ручку, але ще не підписується, а думає. Проте чорнило вже поступає на папір і залишає слід. Це свідчить про невпевненість. Адже невпевнені починають писати не відразу. І навпаки - у впевнених людей різкий початок літер. Тобто якщо на початку літери є лінія, де присутній додатковий елемент, якого у прописі немає, то це люди, які починають виконувати роботу ще не усвідомлюючи, що від них хочуть, і яким буде кінцевий результат. В даному випадку невпевненість колишнього президента спостерігалася у цій кляксі, а незрозумілість його планів видно у другій половині підпису – про це свідчить овал, який закінчується спіраллю, що йде вниз. Цей елемент не направлений на те, щоб щось будувати. Кінець підпису говорить про те, що людина, як правило, або не доводить до кінця розпочату справу, або не вірить у її успішний результат. На відміну від Віктора Ющенка, підпис нинішнього президента Віктора Януковича вказує на те, що він - людина наполеглива, не оптиміст і не вірить у якесь незрозуміле майбутнє, але й не песиміст, схильний до монотонної, нудної роботи, критику сприймає і навіть іноді бере її до уваги. У нього підпис практичний лінії письма. Всі літери - однієї висоти, це говорить про далекоглядність. А початок підпису такий, ніби людина намагається всіх заплутати, адже штрихи накладаються. Це говорить про те, що ця особистість не повністю відкривається оточенню.
А дівчатам я завжди раджу не використовувати дрібний підпис, адже якщо є багато місця, а ви підписалися маленькими буквами, будь-хто зрозуміє, що людина боїться, цей страх можуть використати проти неї. Щодо підпису Юлії Тимошенко, то він говорить про те, що ця жінка оптимістка, конкретна людина, знає, що хоче і не завжди зважає на перешкоди, може і любить домінувати.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору