Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Тихонов відкрив дві новозбудовані школи

Актуально 13-січ, 2011, 14:599 Lobanovskiy 801
Приємний новорічний подарунок від Уряду України отримали учні Познані, що в Рокитнівському районі Рівненської області – новозбудовану школу. Об’єкт урочисто відкрив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов.

Віктор Тихонов відкрив дві новозбудовані школи

Село Познань втратило школу в 2009 році. Тоді вогонь знищив майже всю будівлю. Учням доводилося вчитися в дві зміни в стареньких сільських приміщеннях. До слова, статистика свідчить, що у Познані найбільша народжуваність у Європі.
За словами Віктора Тихонова, Кабінет Міністрів виділив майже 29 млн. грн. на будівництво нової школи. Будівельники приступили до роботи у вересні 2010 року. Зважаючи на складні умови, в яких доводилося вчитися дітям, Уряд поставив завдання якнайшвидше спорудити об’єкт. Результат – новенька школа на 600 учнівських місць. До речі, цього року виповнюється 80 років з дня заснування школи в селі Познань.
«Треба відверто сказати, що держава у великому боргу перед працівниками освіти. Як член Уряду, хотів би подякувати всім освітянам за терпіння, за витримку, за розуміння того, що труднощі – явище тимчасове. Ми їх обов’язково подолаємо», - зазначив у своєму виступі Віктор Тихонов. Він також підкреслив, що незважаючи на проблеми із наповненням бюджету, Уряду вдалося забезпечити стабільну виплату зарплати освітянам.
Також новозбудовану школу Віктор Тихонов відкрив у с.Богуші Березнівського району Рівненської області. Стабілізаційному фонду цей об’єкт обійшовся майже в 10 млн. грн. Школа розрахована на 350 учнівських місць. Щоправда на сьогодні в школі навчається 269 учнів. Однак, як звернув увагу Віктор Тихонов, с.Богуші займає лідируючі позиції в питаннях народжуваності (село налічує 200 багатодітних сімей, 40 матерів носять звання «Мати-героїня»), а отже, і шкільні класи не пустуватимуть.
Довідково:
За пропозиціями обласних державних адміністрацій було сформовано переліки соціально важливих об’єктів регіонів, що фінансуються у 2010 році за рахунок коштів Стабілізаційного фонду, із встановленим обсягом фінансування у сумі 289 739,7 тис. гривень. Кошти спрямовувались на фінансування 187 соціально важливих об’єктів. Серед них – 46 об’єктів освітянської сфери.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору