Рівне:

Створення та просування сайтів

Ранній секс призводить до психічних розладів

Про це 19-кві, 2007, 19:039 prov 3 169
Психологи стверджують, що ранній секс серед підлітків призводить до проблем не тільки фізичного характеру, але й до емоційних та соціальних розладів. А якщо опиратись на опитування, проведене каліфорнійським університетом, з 618 опитаних людей 275 відповіли, що займалися оральним або вагінальним сексом у віці до 14 років. Половина всіх опитаних підлітків сказала, що після статевого контакту переживали почуття провини. Багато з них відчували себе використаними.

Сьогодні секс у ранньому віці — це не новина, а, швидше, буденна річ. Якщо ти у 14-15 років не займаєшся сексом, значить, відстаєш від життя, а ось якщо у 16 ти ще дівчинка, то і зовсім «біла ворона». Але як часто люди займаються коханням, доростаючи до цього періоду, коли ти не вагаєшся, чи варто це робити, а відчуваєш, що час прийшов. До редакції часто надходять листи від дівчат, які просять поради, бо ще не знають, чи варто займатись сексом у підлітковому віці. Наші підлітки дивляться американські фільми, де їхні діти кохаються, ще навчаючись у середній школі, думають, що й у нас так треба робити. Але ж справа не в тому, чим раніше, тим краще, а в тому, коли відчуєш, що без вагань та сумнівів захочеш поєднатись із людиною фізично.

Донька знайомої якось прийшла до неї з відчаєм, бо у 9 класі лише 3 дівчинки з класу ще не мали сексуального контакту. І вона скаржилась мамі, що відчуває себе не такою, як усі. Хіба це правильно? Шкільний психолог розповідає, що часто звертаються дівчата, які розказують, що хлопці, з якими вони зустрічаються, спонукають їх до сексу. Дівчата думають, що таким чином втримають їх біля себе, і роблять велику помилку... Після контакту вони приходять до тих же психологів і розповідають, що зробили помилку. Секс був не таким приємним, як показують у фільмах... Після цього вони відчувають порожнечу, жалкують про зроблене. А все тому, що не варто бігти поперед батька у пекло. Всьому свій час. Якщо є сумніви, не варто це робити...

Для того, щоб у наших підлітків було менше розчарувань щодо дорослого життя, батькам треба приділяти більше уваги своїм чадам. У спілкуванні можна пояснити всі недоліки та переваги і вберегти від помилок.

За матеріалами інтернет-видань сторінку підготувала Альона БОНДАР

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору