Рівне:

Створення та просування сайтів

Працівники міліції вилучили 2,5 тисячі літрів небезпечного алкоголю

Житомирська область 10-кві, 2012, 20:049 prov 969
Працівники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України Житомирщини перекрили канал постачання фальсифікованої горілчаної продукції з півдня держави на територію області, вилучивши відразу 2,5 тисячі літрів небезпечного алкоголю.
Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС Юрій Крошко, в одному з торгівельних закладів м. Житомир оперативники провели закупівлі алкогольної продукції, яку продавали на розлив. Вказану рідину направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС для визначення її хімічного вмісту.

Працівники міліції вилучили 2,5 тисячі літрів небезпечного алкоголю

Відповідно до висновків досліджень та заключення судово-медичних експертиз алкогольна продукція не відповідає жодним вимогам якості, виготовлена не промисловим способом з грубими порушеннями технологічних вимог, а отже, є небезпечною для життя і здоров’я її споживачів.
Згодом працівники міліції встановили осіб, причетних до розповсюдження фальсифікату, та місце зберігання оптових партій товару. Так, з’ясувалось, що небезпечний алкоголь надходить автотранспортом з міста Одеси до обласного центру, а потім розповсюджується закладами громадського харчування та продаються у магазинах Житомирщини.
Кінцевим етапом викриття ділків стало затримання двох транспортних засобів з великими партіями фальсифікату. В автобусі, зупиненому працівниками міліції, перевозили близько сотні ящиків з пластиковими ємностями по 1,5 літри кожна – загалом близько 1700 пляшок. Ще близько двох десятків таких самих пакунків вилучили того ж дня з автомобіля ВАЗ-2106.
Водії обох транспортних засобів стверджують, що займались лише перевезенням товару, якого саме, їх до відома ніхто не ставив.
Наразі відібрані зразки алкогольної продукції направлені на дослідження, за його результатами й буде прийнято рішення щодо порушення кримінальної справи.
Відповідно до чинного законодавства України (ст. 204 Кримінального кодексу України) за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів визначено покарання у вигляді, як значних штрафних санкцій, так і позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для їх виготовлення.
За матеріалами СЗГ УМВС України в Житомирській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору