Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина вперше шоста в загальноукраїнському рейтингу підсумків ЗНО – 2021!

Навчання, освіта 29-сер, 2021, 09:019 swet 1 460

Рівненська область вперше посіла шосте загальнодержавне місце в ЗНО! 84% випускників подолали межу «склав».  Вище неї - Волинська, Сумська, Київська та Харківська області, а в лідерах – Львівщина, яку Михайло Грушевський називав – оплотом українства.

Нововедення, зміна установлених консервативних методів будь в чому завжди в суспільстві сприймалися боляче. Пам’ятаю, при введенні системи ЗНО в Україні також сприйняли лячно, бо ще не зразу розуміли, що то воно таке і з чим його їдять. Спроби врегулювати скривлений корумпований хребет системи вступу у вузи були ще в кінці 90-х, але вони були невдалими.
І лише на законодавчому рівні у 2005 році Віктор Ющенко надав указ Міністерству освіти і науки України здійснити перехід до проведення вступних екзаменів для вступу у ВНЗ шляхом складання ЗНО протягом 2005-2006 років. 31 грудня 2005 року Кабінет Міністрів створив Український центр оцінювання якості освіти й офіційно дозволив вступати до ВНЗ за результатами тестування. Усі випускники 2006 року відчули на собі наслідок реалізації такої ідеї. Радію з того, що і моя дитина вступила на усі 15 факультетів у п’ять найпрестижніших вузів України на державну форму навчання.

Батьки з вдячністю згадують третього Президента України Віктора Ющенка, який ввів таку систему, завдяки якій діти із сільських шкіл мають і сьогодні змогу вступити в найпрестижніші вузи України. Разом з тим, Генпрокуратура у 2017 році виявила факти втручання у систему УЦОЯО та відкрила справи за накручування окремим абітурієнтам результатів ЗНО. А також була хвиля виявлення підроблених, "куплених" дипломів про здобуття вищої освіти навіть в політиків вищого рангу.

Також знаю випадки, коли діти мажорів три роки поспіль не змогли подолати межу склав\не склав і у вузи омріяна дорога була закрита. Бо не склали на прохідний бал, як ви думаєте який предмет? Українську мову... Так, саме так. Не китайську чи індійську, а українську. Як сказав рівненський відомий історик нещодавно у себе на сторінці у фейсбук Віктор Мисан - " Невігласи, - учіть рідну мову!"

Чи позитивна система ЗНО? Однозначно – так, і проти можуть бути лише оті «мажори», діти яких ніяк не можуть подолати отой мінімальний бар’єр.  Це саме той випадок, коли не все можна купити за гроші. Оце основна причина критикантів прозорої системи ЗНО в нашій країні.

Освітяни області, як і в цілому країни, переконані, що результати були б ще кращими, якби не дистанційне навчання. Адже саме нинішнім випускникам випало два роки поспіль навчатися дистанційно.

 


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору