Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 12-травня, 2005, 12:159 prov 1 051
Ющенко визнав помилки
В інтерв’ю українському телеканалу “1+1” Президент України Віктор Ющенко визнав факт помилок при призначенні на керівні посади, передають Українські новини.
У відповідь на запитання, чи всі люди, призначені на різні посади, перебувають на своєму місці, Ющенко сказав: “Звичайно ні, не всі люди”. Він уточнив, що з моменту вступу на пост Президента довелося змінити 16-17 тис. осіб. Водночас, за його словами, помилок не варто боятися. Президент сказав, що 15-20 кадрових рішень довелося виправити. За його словами, обласні і районні керівники не повинні бути представниками старої влади, винятком тут є керівник Київської міської державної адміністрації Олександр Омельченко. Ющенко не хоче, щоб його команду представляли люди, які раніше підтримували кандидата в Президенти, лідера Партії регіонів Віктора Януковича.
Раніше Ющенко змінив низку керівних осіб, зокрема і керівників районних адміністрацій, комісій, силових відомств.

Пінчуку заважають продати його пакет
Бізнесмен Віктор Пінчук веде переговори про продаж контрольного пакета акцій ВАТ “Нікопольський завод феросплавів”, що йому не належить.
Про це повідомив перший заступник глави правління ЗАТ “Приватбанк” Тимур Новиков. Голова наглядового правління компанії-реєстратора “Славутич-Капітал” Геннадій Корбан деталізував, що переговори про продаж контрольного пакета акцій НЗФ ведуться з низкою російських інвесторів, зокрема з російським бізнесменом Віктором Вексельбергом, – передає УНІАН. У той же час Корбан застеріг потенційних покупців пакета акцій від можливої угоди про купівлю акцій, оскільки, на його думку, ні Пінчук, ні його бізнес-структури на сьогодні не є власниками контрольного пакета НЗФ.
“Це однаково, що купувати викрадений автомобіль”, – відзначив Корбан, і додав “ми всім рекомендуємо не купувати ці акції”.
Корбан нагадав, що відповідно до реєстру, власником 50% плюс 1 акція пакета акцій НЗФ є держава. На 5 травня було заплановане проведення двох зборів акціонерів ВАТ “Нікопольський завод феросплавів” – у Нікополі й Орджонікідзе. До порядку денного обох зборів внесені, зокрема, питання про зміну керівництва підприємства – голови правління, ревізійної комісії, наглядової ради.
На вечір, 5 травня, на зборах в Орджонікідзе на невизначений строк продовжена реєстрація акціонерів. За інформацією глави Фонду держмайна Валентини Семенюк, збори в Нікополі не можна вважати легітимними, оскільки на них не були допущені представники місцевої виконавчої влади, а також Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку. ВАТ “Нікопольський завод феросплавів” – найбільше в Україні підприємство з виробництва сілікомарганцю й феромарганцю. Статутний фонд НЗФ – 75 млн. 884, 5 тис. грн., номінал 1 акції – 0, 25 грн. КБ “Приватбанк” належить 13% акцій НЗФ.
Енергокомпанія з Ізраїлю може утилізувати радіоактивні відходи на ЧАЕС
Одна з енергетичних компаній Ізраїлю має намір розпочати проект з обробки та утилізацію радіоактивних відходів на Чорнобильській АЕС, повідомляє “Німецька хвиля”.
Утримання та подальшу утилізацію радіоактивних відходів з Чорнобильської АЕС ізраїльські спеціалісти збираються проводити за своєю ексклюзивною технологією плазмової газифікації. Її свого часу було розроблено у співробітництві з Московським науковим Інститутом ім. Курчатова. Для більш ефективної обробки відходів з чорнобильського реактору, ізраїльська фірма планує побудувати декілька малогабаритних підстанцій. Відповідну угоду було укладено з українським урядом. За оцінками незалежних фінансових експертів, проект коштуватиме Україні приблизно 35 млн. доларів США на рік. Утім, з огляду на необхідність знайдення перманентного вирішення проблеми обробки відходів з ЧАЕС, цей варіант може бути оптимальним, вважають спеціалісти.

Вчителям обіцяють зарплату 800 гривень
З першого вересня може зрости зарплата українських вчителів. Про це заявив міністр освіти Станіслав Ніколаєнко.
За його словами, в новому навчальному році викладачі вузів отримуватимуть 1300-1500 гривень, вчителі шкіл та профтехосвіти – 760-870 гривень, принаймні над цим нині працює міністерство.
За словами Ніколаєнка, змінами до бюджету фінансування освіти збільшили на 2, 5 мільярда гривень. Ці гроші направлені саме на збільшення зарплати і на скасування зрівняйлівки в оплаті роботи освітян.
Водночас, міністр визнав, що проблема освіти не тільки у фінансуванні. Підвищення зарплат навіть у кілька разів не означатиме миттєвого покращення якості освіти, адже занадто довго на роботу педагогів дивилися крізь пальці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору