Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські митники вилучили 27 кг. бурштину

Останні новини 22-жов, 2008, 09:289 prov 1 591
Рівненськими митниками припинено спробу незаконного вивезення з України рекордної партії – 27,4 кілограми бурштину-сирцю, який мав намір вивезти з приховуванням від митного контролю громадянин Республіки Білорусь.
20 жовтня, по обіді в зону митного контролю відділу митного оформлення «Городище» Рівненської митниці заїхав автомобіль «Опель Сінтра» в салоні якого знаходились два громадянина Білорусі. Для проходження митного контролю білоруси вибрали смугу руху «зелений коридор», засвідчивши цим те, що переміщують через митний кордон України предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню або обкладенню митними та іншими платежами та зборами і на переміщення яких через митний кордон України не встановлено заборон чи обмежень.
Однак в інспекторів митниці спрацювала професійна інтуїція, і автомобіль було виведено для догляду з смуги руху «зелений коридор» на смугу руху на якій митний контроль та митне оформлення здійснюються в установленому чинним законодавством порядку для громадян, які переміщують через митний кордон України предмети, що підлягають обов’язковому декларуванню та з заповненням митної декларації.
В ході проведення митного контролю в салоні автомобіля було виявлено 7,2 кілограми бурштину – сирцю в поліетиленовому пакеті та прихованого під складеними задніми сидіннями, на яких зверху лежали пластикові двері. При проведенні поглибленого догляду авто, митниками виявлено в нішах лівого та правого бампера ще 20,2 кілограми бурштину – сирцю – як великих, майже кілограмових фракцій так і дрібних камінців, розфасованих в поліетиленові пакети.
Встановлено, що автомобіль та бурштин належить громадянину жителю міста Столін Брестської області, який перебував в цьому авто пасажиром, водій же ні про мету поїздки ні про прихований в «Опелі» бурштин не знав. В своїх поясненнях власник авто повідомив митникам, що бурштин був куплений в Дубровицькому та Сарненських районах.
Автомобіль та бурштин у білоруса вилучено, проводяться заходи щодо встановлення осіб, причетних до його видобутку та реалізації.
В зоні діяльності Рівненської митниці це вже другий випадок спроби незаконного вивезення бурштину за межі України в цьому році – в червні Рівненськими митниками в автомобільному пункті пропуску «Прикладники»
у мешканця Рівного вилучено 6,5 кілограмів бурштину, який молодик намагався вивезти рейсовим автобусом сполученням «Рівне- Пінськ».
Відомо, що бурштин віднесений до категорії корисних копалин загальнодержавного значення, родовища якого на Україні є тільки у Рівненській області. Поліський бурштин користується неабияким попитом за кордоном, а ціни на «чорному» ринку сягають одного долара та більше за один грам. Попадаючи за кордон, камінь стрімко дорожчає, що і спонукає окремих осіб налагодити незаконне видобування і вивезення за межі країни, — повідомили з прес-центру Рівненської митниці.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору