Рівне:

Створення та просування сайтів

Web-знайомства: правила гри

Про це 06-сер, 2009, 10:239 prov 4 616
Web-знайомства: правила гри


Як люди жили без інтернету раніше – складно уявити. Зараз все життя укладається в адреси сторінок. Свою любов теж можна зустріти тут, головне – знати, де шукати і враховувати правила безпеки!
На сайті знайомств
Плюси: людина гарантовано прийшла знайомитися. І ти – теж, тому можна не ворожити, навіщо тобі написали – обговорити погоду надворі, чи все ж таки?.. Мінуси: от саме в цій однобокості. Ти бачиш дуже вузький відсоток інформації. Яку музику любить і які книги читає – чудово, але яка ця людина у спілкуванні? Як поводиться з друзями? Все це дуже важливо, а тут залишається за кадром.
Важливо: чим більше інформації людина вказала про себе – тим більше довіри вона викликає. Фотографії, докладна анкета, активність на форумі – все це дозволяє отримати хоча б первинне уявлення про неї.
Через блоги
Плюсів не порахувати – тут ти бачиш людину такою, якою вона є. І всі її недоліки – як на долоні: дратівливість, плоский гумор, самозакоханість. Все це буде помітно за її записами. Так само, як і хороші риси. А якщо заглянути в коментарі, стане видно, яка вона у спілкуванні. У чому мінуси: якщо людина веде блог, присвячений одній темі, а то й зовсім створює віртуальний образ – то щоденник не допоможе дізнатися про неї більше. Важливо не приймати все, що пишуть про себе в блогах, на віру. Людина може просто грати і розробляти певну роль.
Тематичні форуми і сайти
Переваги: у вас спочатку є тема для розмов – адже ви обидва забрели на цей сайт, і немає відчуття оглядин. Якщо ти шукала важливу інформацію, а він – гуру в цьому питанні, то бесіда логічно піде в потрібному руслі: допомога – це вже наполовину залицяння. Недоліки: однобоко і не дає уявлення про людину – те, наскільки він добре розуміється в аніме або молекулярній біології, не розкаже, яка він людина. Але якщо ти запам’ятаєшся йому як та, що вічно проситиме допомоги – то і ставлення до тебе буде відповідне.
Онлайн-ігри
Тут ти можеш пізнати людину дуже добре – навіть в житті за декілька побачень вона не так розкриється, як тут, де маса небезпек і різних ситуацій. Моментів – маса, а їх висока реалістичність дозволяє побачити людину з усіх боків. Небезпека – можна потрапити на залежну людину, у якої нічого, окрім цієї гри, в житті і немає. І геройство її виявляється тільки в просторі, обмеженому рамками монітора.
Важливо: тут не можна дізнатися нічого ні про вік, ні про сімейний стан, ні навіть про сексуальну орієнтацію людини – вибір персонажа для гри абсолютно ні про що не говорить.
Пам’ятай про безпеку
Інтернет нічим не відрізняється від будь-яких знайомств, і тут так само треба пам’ятати про елементарну безпеку.
Не говори справжню адресу і час, коли тебе не буває удома, не розповідай точно, де працюєш (з адресою офісу і іншими подробицями), не залишай домашній і робочий телефон – тільки мобільний (його, в крайньому випадку, можна змінити або внести абонента до ігнор-листа).
Щоб не зав’язнути у власних фантазіях і не закохатися у придуманий персонаж, швидше переводь знайомства в реальне життя. Якщо розчаруєшся – то відразу, а не через півроку захопленого листування!
Побачення призначай тільки на нейтральній території, бажано в людному місці. Покинутий парк або його заміська дача – явно не варіант для першої зустрічі. І не забудь залишити друзям або родичеві його телефон для зв’язку. Чим більше людей знатимуть, де ти і з ким – тим краще.
Найголовніше – довіряй своїй інтуїції. І навіть якщо за всіма ознаками перед тобою Ідеал, але щось у ньому не подобається – припиняй спілкування не роздумуючи.

Скандали продовжують життя жінок
Чому жінки так люблять бити посуд? Невже під час сварки без винищування чашок і тарілок ну ніяк не можна обійтися? Можна, вважають психологи, але краще посуд все-таки розбити.
Справа в тому, що з погляду фізіології при стресі різко збільшується вміст тривожних гормонів – норадреналіну й адреналіну, у результаті чого організм переходить у стан готовності до фізичних дій (тікати, трощити). Якщо ж при сварці ніякої ”м’язової активності” не відбулося, то нервова напруга залишається, й гормональна система приходить у норму набагато повільніше.
Тому, з погляду психологів, биття посуду – корисне заняття, при якому агресія переноситься на інший об’єкт. Якщо вам необхідно дати вихід негативним емоціям – не зволікайте, тільки виливайте свій ”праведний” гнів на чому-небудь неживому.
Бережіть чоловіків!
Однак прояв агресивності може бути корисним для жінок і шкідливим для чоловіків. Бурхливі скандали з лементом і биттям посуду знімають у жінок стрес і знижують ризик передчасної смерті від інфарктів та інсультів.
У чоловіків же усе навпаки: зовнішні прояви агресивності погіршують самопочуття й підвищують ймовірність різних захворювань. Наприклад, на 20% збільшується ризик інфаркту міокарда, на 30% – ризик серцевих аритмій, у тому числі небезпечних видів тахікардії, на 10% – ризик утворення тромбів.
Безсумнівно, скандал – це форма розрядки емоційної напруги. Скандал є болісним, але ефективним способом вирішення різних сексуальних проблем. Емоційна розрядка, яка відбувається під час скандалу, є заміщенням тієї емоційної розрядки, яку в нормі подружжя повинне отримати при інтимній близькості.
Сваріться за правилами
Просто приголомшує, наскільки недоречно іноді ми вирішуємо з’ясувати відносини: дружина спізнюється на роботу, їй треба встигнути нагодувати дитину й зібрати її в школу, а чоловік раптом починає кричати й щось вимагати. Або ж навпаки, чоловік взяв із собою термінову роботу додому, а дружині заманулося з’ясовувати відносини.
Але як би не були розгвинчені нерви, сваритися треба за правилами. Ви ж не хочете почати зі скандалу й закінчити розлученням?
Правило перше. У жодному разі не можна удаватися до невизначених слів ”завжди” і ”ніколи”. Набагато краще докори будувати на конкретних прикладах.
Правило друге. Обвинувачення повинні бути конкретними, а не театральні фрази типу ”Ти мені все життя зіпсував, через тебе я такою стала!”
Правило третє. Незважаючи на пориви люті й гніву, у дружини повинно вистачати здорового глузду на те, щоб не ображати чоловіка, не переходити певні межі. Краще розбити кілька тарілок, ніж сказати чоловікові, що він невдаха.
Правило четверте. Багато жінок дуже практичні, вони ніколи не візьмуться бити якісь улюблені й дорогі речі. Чоловіки ж навпаки, у пориві запросто можуть запустити дорогою лампою в не менш дорогий телевізор. Тому якщо ви розважливі, прагматичні й шкодуєте нажите разом добро, поведіть чоловіка під час такої сцени на безпечну відстань від дорогих і тендітних предметів.
Якщо обоє партнерів просто грають у гру – емоційну розрядку, наслідки скандалу можуть бути позитивними. І все-таки взаємна готовність до ведення діалогу, старання змінити відносини, що склалися – от що сприяє збереженню родини.

Він і вона – дружна сім’я?
Чому ми приваблюємо до себе людей того самого типу і робимо ті самі помилки у відносинах з ними? Багато в чому це залежить від стилю нашого спілкування в любовних відносинах... Коли ваш стиль поведінки збігається зі стилем спілкування партнера, швидше за все, у вас будуть із ним гарні стосунки. Якщо ж ні, то цілком можливо, що час від часу у вас виникатимуть проблеми й ви відчуватимете одвічний тягар: ”Мене не розуміють!”. Існує п’ять найпоширеніших типів спілкування у відносинах між закоханими.
1. Мовчазна пара
У таких відносинах партнери можуть розмовляти про погоду, всі події, що відбуваються, й на інші поверхові теми, але вони рідко говорять про особисте й інтимне. Як правило, вони не діляться своїми переживаннями, думками, надіями та бажаннями. Вони лише здогадуються, що думає або почуває інший партнер. Їм подобається, що поруч хтось є, але іноді можуть почувати, що живуть паралельними життями.
Емоційне тло в такій родині не можна назвати досить теплим, що може призвести до виникнення проблем. Чоловік і жінка практично не мають спільних інтересів і цілей, крім побуту й дітей. Їм може бути просто нецікаво в компанії один одного, кожний зайнятий своєю кар’єрою, вони зустрічаються тільки в ліжку і на дитячих ранках. У цьому випадку подружжю слід налагодити тісніший емоційний зв’язок, більше цікавитися справами й переживаннями один одного.

2. Коли
уникають сварок
При таких відносинах партнери намагаються ухилятися від конфліктів. Як тільки виникають проблеми, партнери фізично й емоційно віддаляються і можуть навіть не розмовляти тривалий період часу. Це тип відносин, при якому один партнер погоджується з іншим або говорить те, що партнерові хочеться чути, тільки щоб не виникла сварка.
Хоча такий тип родини досить стабільний, емоційний зв’язок між закоханими буває недостатньо глибоким. У такому випадку парі потрібно переглянути свої цінності, розширити коло інтересів і шукати більше точок дотику, якусь творчу діяльність, захоплення, із приводу яких вони могли б спілкуватися.

3. Пара борців
Спілкування у такій парі відбувається в основному навколо того, що не так зробив партнер і які в нього недоліки. Всі спроби просто поговорити зазвичай зводяться до сварок. Причому партнери споконвічно цього не хочуть, і, може, навіть намагаються змінити свої відносини. Але це їм погано вдається. Чоловік і жінка практично не мають спільних інтересів і цілей, і навіть діти найчастіше не можуть врятувати ситуацію. У таких родинах зазвичай високий відсоток зрад. Взагалі ж, це типові кризові відносини, які, якщо тривають досить довго, майже завжди закінчуються розлученням.

4. Пара друзів
При такому типі відносин пара спілкується вільно й чесно на будь-які теми. Така пара легко вживається й ладнає як удома, так і в сімейному бізнесі. Партнери є друзями і дуже люблять та поважають один одного. З іншого боку, один з партнерів, або й обоє, можуть уникати глибокої емоційної чи фізичної близькості аж до відмови від сексуальних відносин. Якщо така пара створює родину, то, як правило, зберігає шлюбні відносини дуже довгий час, навіть все життя.

5. Інтимна пара
У цій парі практично не існує секретів, партнери діляться буквально всім - від спогадів про дитинство до розповідей про минулі любовні відносини. Вони не бояться повної емоційної й фізичної близькості. Проте подібні відносини підтримувати дуже нелегко – занадто багато зусиль для цього треба докладати. Таким партнерам необхідно диференціюватися один від одного, зрозуміти, що вони окремі особистості, кожна зі своїм характером й інтересами. Далеко не всі пари можуть підтримувати такі відносини довгий час. Якщо одному з партнерів такі стосунки набридають, і їм обом не вдається перейти на більш роз’єднаний стиль спілкування, то пара розпадається.

Спільний перехід
Час від часу пари можуть переходити від одного типу спілкування до іншого. І це абсолютно нормально за умови, що закохані щораз повертаються на рівень спілкування, зручний для обох партнерів.
Деякі люди недостатньо гнучкі і не можуть перейти від одного типу спілкування до іншого. Це те, чого варто остерігатися при побудові відносин. Якщо тип спілкування такого партнера не збігається з вашим, у вас можуть виникнути серйозні проблеми в сімейних відносинах.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору