Рівне:

Створення та просування сайтів

Таємна природа зради. Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки любові

Про це 23-гру, 2010, 12:039 Lobanovskiy 4 607
Чи така страшна зрада, як говорять? Відповідь на це питання дає книга “Чому чоловіки хочуть сексу, а жінки любові” Аллана і Барбари Піз, які видали разом і окремо вже кілька бестселерів на тему міжособистісних відносин, один із яких - “Язык телодвижений”.
У новій книзі автори міркують про секс, любов і романтику, ґрунтуючись на наукових дослідженнях, даних експериментів і анекдотах. Зокрема, розвінчують шість популярних міфів про зраду.

Пригадайте дитинство? Міф № 1. Зрадника легко визначити
Людина, у якої виникає роман, спочатку навіть і не думає про зраду. Можливо, у її системі цінностей взагалі немає їй місця, але у певних обставинах може виникнути спокуса. Важко встояти, коли ви тільки-но посварилися з партнером, а на роботі симпатичний колега починає радувати сексуальними натяками... Звичайно, є люди, особливо схильні до випадкових зв’язків, але романи можуть виникнути у кожного з нас. Не обманюйте самі себе. Не думайте, що от саме ви ніколи не зрадите партнерові. Краще подумайте про ситуації і обставини, у яких це може відбутися, і намагайтеся їх уникати.
Міф № 2. Монотонність тривалих відносин веде до роману
Романи у перші два роки шлюбу трапляються частіше, ніж у будь-який інший час. У цей час жінки замислюються, чи правильний вибір вони зробили і чи не буде краще жити з кимось іншим. На те, щоб по-справжньому пізнати партнера, іде біля двох років. Якщо до шлюбу у чоловіка була безліч романів, то й у перші роки сімейного життя він навряд чи зміниться. Крім того, схильність до подібної поведінки часом закладається у ранньому дитинстві, і, ставши дорослими, ці чоловіки ставляться до особистих відносин, як і раніше.
Міф № 3. Чоловік зраджує, коли нещасливий удома
У 2007 році дослідниця сімейної невірності Ширлі Гласс, автор книги “НЕ “просто друзі”, з’ясувала, що люди, які ніколи не мали наміру зраджувати своїм партнерам, вступають у глибокі, жагучі відносини, перш ніж устигають зрозуміти, що перетнули межу, що відокремлює платонічну дружбу від романтичної любові. Чоловікам досить помітити зручну можливість, щоб у їхньому мозку відбулася хімічна реакція. Жінки, що зрадили своїм партнерам, зізнавалися, що протягом року до початку роману відчували емоційну незадоволеність і обмірковували ймовірність роману на стороні. Чим більша емоційна прірва між партнерами, тим вища ймовірність виникнення позашлюбного зв’язку. Кращий спосіб зберегти сімейний мир і спокій - відверта розмова про стан відносин.
Міф № 4. Цього разу все буде інакше
Ті, хто вирішує завершити роман на стороні шлюбом, часто так думають. Хімічні зміни, що відбуваються у мозку, змушують людей повірити в те, що це назавжди. Однак 75% подібних шлюбів завершуються розлученням. Але більшість тих, хто вступає у повторний шлюб, вважають, що вони потраплять у заповітні 25%. Роман змушує людину жити в ілюзорному світі, де не потрібно оплачувати рахунки й мити туалет. Потенційні покупці завжди у захваті від нової машини, але через рік її доводиться періодично відправляти у сервіс. І тоді вона стає абсолютно звичайною машиною.
Міф № 5. Зраду партнера завжди відчуваєш
Більшість людей не помічають ознак зради, тому що їхні відносини засновані на переконанні у тому, що партнер буде зберігати їм вірність. Тому ніхто не шукає тривожних ознак. Коли симптоми зради стають очевидними, багато хто вважає за краще робити вигляд, що нічого не відбувається, ніж вирішувати проблему, що виникла. Жінки краще помічають сигнали зради, от чому більше 80% розривів відбувається з їх ініціативи. Чоловіки ж не настільки чутливі. Вони не мають здатності виявляти протиріччя між словами та вчинками. Ось чому багато чоловіків бувають вражені, виявивши, що партнерки їм зраджують.
Міф № 6. Зраджують переважно чоловіки
Чоловіки “бебі-буму”, тобто народжені до 1962 року, зраджують удвічі частіше, ніж жінки того ж покоління. Однак нові дослідження показують, що жінки у віці 20-30 років мають стільки ж романів, скільки чоловіки їхнього віку. Ці жінки найчастіше працюють і фінансово незалежні, а отже, сміливіше ризикують особистими відносинами. Біля половини усіх романів зав’язується на роботі.
P. S. Висновок, який пропонують читачеві зробити Аллан і Барбара Піз: “Щоб бути щасливим із чоловіком, ви повинні розуміти його по-справжньому і трішки любити. Щоб бути щасливим із жінкою, її потрібно сильно любити і зовсім не намагатися зрозуміти”.
Коментар експерта
Михайло Гурін (37) ,
андролог-сексопатолог обласного центра планування сім’ї:
- Таким чином люди, в принципі, намагаються надолужити те, чого вони були позбавлені раніше. Людина за допомогою зради намагаються оновити своє сприйняття або, іншими словами, стати тією людиною, якою вона хотіла б бути.
Зрада - це всього лише сигнал, але якщо правильно його зрозуміти, то можна не тільки не зруйнувати, а й оновити, поліпшити відносини. Зрада може стати як кінцем, так і початком, і вирішувати, чим це закінчиться, повинні ви самі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору