Рівне:

Створення та просування сайтів

Біблія описує гігантську катастрофу в Чорному морі

Україна і світ 06-сер, 2009, 12:209 prov 1 548
У Києві презентували науково-пошукову ілюстровану книгу про біблыйний потоп “Боги, потопи і люди”.ї
Представлення книги відбулося в агентстві УНІАН за участю автора книги Валентина Мойсеєнка, а також директора видавництва “Богдан”, що опублікувало видання, Бориса Логинова.
За інформацією В.Мойсеєнка, є всі докази того, що історія біблейного потопу пов’язана саме з нашими предками і відбулася 7,5 тис. років тому на території Чорного моря, де раніше, до загального потеплыння, було прісноводне озеро. Автор відзначив, що інформація, викладена в книзі, грунтується на наукових дослідженнях вчених різних країн про наслідки Чорноморського потопу. Наголошувалося також, що на той час рівень Чорного озера був приблизно на 200 метрів нижче за рівень світового океану.
“Ми не знаємо, чи прорвалася перетинка, що відокремлювала сучасну протоку Босфор від Чорного моря, сама по собі, чи її розмило, чи стався землетрус, але ми можемо собі уявити цю грандіозну картину, коли водоспад силою декілька сотень ніагарських водопадів з висоти 200 метрів приблизно рік-два з величезним шумом, який було чутно на декілька сотень кілометрів, падав в колись прісноводе Чорне озеро. Для місцевих жителів така катастрофа була як покарання богів”, - розповів В.Мойсеєнко.
За його словами, в результаті було затоплено великі території суші з поселеннями людей. Тоді, за даними американських учених, територію північного причорномор’я населяло близько 10 тис. людей, а за даними європейських дослідників - близько 200 тис. Люди переселялися вгору по Дунаю, про що свідчать залишки численних поселень другої половини шостого тисячоліття до Різдва Христового.
Як додав автор, для повної картини біблійного потопу нам не вистачає ковчега і гори Арарат. “Як не дивно, вони є на Чорному морі. Поблизу міста Геленджік знаходиться невелике курортне поселення Бета – як ми знаємо, це друга буква грецького алфавіту, і вона має числове значення ”2”, а прямо над ним невелика гора, приблизно метрів 200 заввишки, з подвійною вершиной – вона називається Арарат”, - відзначив автор.
Коли відбувся потоп, то, за словами В.Мойсеєнка, могло трапитися так, що судно з якимсь відомим жерцем або царем викинуло на цю гору Арарат, і цілком ймовірно, що на цьому кораблі були якісь тварини і птахи, що і стало початком майбутньої легенди про ковчег Ноя.
У книзі зроблено узагальнювальний аналіз легенд різних народів про Всесвітній потоп як про міф-попередження людству – про страшне покарання за відмову жити відповідно до заповідей Божих.
В.Логинов повідомив, що вже зараз книга надходить у продаж в мережу магазинів міста. Її вартість - близько 13 грн. Тираж складає 5 тис. екземплярів. Книга видана українською і англійською мовами. Планується, що наступний тираж вже вийде доповненим.
Видання здійснене в рамках проекту “Невідома Україна” під керівництвом і за офіційної підтримки Ігоря Куруса.
Учасники проекту висловили надію, що книга дасть поштовх детальному дослідженню цієї тематики і початку серйозних наукових та археологічних робіт.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору