Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині затримали особу, яка кривдила людей пенсійного віку

Івано-Франківська область 12-лис, 2009, 11:579 Lobanovskiy 983
В Івано-Франківську взято під варту 32-річну жінку, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні крадіжок та шахрайств щодо людей літнього віку. За інформацією з Калуського райвідділу міліції УМВС України в Івано-Франківській області, оперативники карного розшуку цього відділу провели немало часу у службових відрядженнях в інших регіонах держави, щоб затримати уродженку Миколаївської області. Раніше судиму зловмисницю розшукували у зв’язку з її ймовірною причетністю до крадіжок грошей з помешкань кількох пенсіонерів в містах Калуші та Івано-Франківську. При детальному опитуванні потерпілих з’ясовувалося, що у кожному разі злочини скоювалися за майже однаковим сценарієм. Двоє незнайомок напрошувалися в квартири довірливих літніх людей, представляючись працівниками служби соціального забезпечення. Потім за розмовою про пенсії одна зі зловмисниць відволікала увагу господаря чи господині, а інша тим часом знаходила можливість для вчинення крадіжки.

Міліції вже відомо, що дві «гастролерки» протягом нетривалого часу тільки в Калуші скоїли щонайменше 4 злочини, внаслідок яких було скривджено стареньких пенсіонерів. Також задокументовано причетність пройдисвіток до такої ж кількості злочинів, вчинених в обласному центрі. Утім, міліціонери мають серйозні підстави стверджувати про те, що ці дві зловмисниці скоювали такі ж злочини на території інших областей. Прикарпатські оперативники встановили особу другої співучасниці, яку зараз розшукують у взаємодії з колегами з інших областей.

На жаль, зловмисників такого ґатунку по світу не бракує. Відтак міліція звертається до громадян з проханням подбати про своїх стареньких батьків, особливо про тих, що проживають самотньо. Відвідавши їх, обов’язково порадьте їм не запрошувати і не впускати до помешкання незнайомих осіб. А тим паче у випадках, коли ті самі ініціюють розмову про пенсійне забезпечення літніх людей або ж обіцяють якісь виключні блага, виграші чи сумнівні послуги.

Про це повідомляє Василь Гультайчук, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору