Рівне:

Створення та просування сайтів

Палац Любомирських відновлено у макеті

Актуально 04-гру, 2009, 10:229 prov 1 197
У Рівненському обласному краєзнавчому музеї презентували виставку “Палац Любомирських у Рівному”. На ній представлено унікальні експонати далеких часів. Зокрема, книги із бібліотеки князів Любомирських, фото палацу, у якому вони проживали, документи тих часів.

На жаль, до наших днів не дійшли фотокартки внутрішнього інтер’єру палацу. Проте, його зовнійшній вигляд у різні часи можна побачити з експонованих світлин. А також на представленому макеті, автором якого є молодий архітектор, випускник Національного університету водогосподарства та природокористування Євгеній Малиновський. Цей макет зроблено за вцілілими фотокартками та планами палацу.
Як розповіли працівники музею, палац князів Любомирських займав три гектари землі. Зараз на його місці знаходиться стадіон „Авангард”. Власники споруди слідкували за світовою модою і час від часу змінювали зовнішній вигляд палацу відповідно до обраного стилю. Проте через пожежі палац було серйозно пошкоджено, а коштів на його відбудову не було. Зрештою, мешканці Рівного почали розбирати напівзруйновану будівлю на власні потреби, і ця пам’ятка архітектури була повністю втрачена.
Вікторія РИЧКО, Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору