Рівне:

Створення та просування сайтів

Ліки з отрутою

Україна і світ 11-лют, 2010, 10:419 prov 1 025
Препарати рослинного походження становлять небезпеку для здоров’я як самі по собі, так і в комбінації з іншими ліками, повідомляє “PhysOrg”. Такий висновок зробив професор австралійського Університету Аделаїди Роджер Б’ярд.
Учений проаналізував склад 251 рослинного препарату, які постачають в США із країн Азії. Під час дослідження було встановлено, що 36 з них містили миш’як, 35 – ртуть, ще в 24 знайдено свинець.
Б’ярд також вивчив випадки отруєння фармацевтичною продукцією рослинного походження. Зокрема отруєння свинцем було зафіксовано в 5-річної дитини, яка за чотири роки прийняла 63 грами препарату “Тибетські трав’яні вітаміни”. Ще один хлопчик, який страждав на рак сітківки, отруївся миш’яком після прийому одного із засобів традиційної індійської медицини. За інформацією дослідника, китайський препарат “Чань су”, що використовується для лікування болю в горлі, фурункулів і тахікардії, виготовляють на основі отрути, що може викликати раптову зупинку серця. Серед побічних ефектів “рослинних” ліків Б’ярд також назвав серцеву, ниркову й печінкову недостатність, інсульти, епілептичні припадки, порушення координації й м’язову слабість. Крім того, учений зазначив, що засоби рослинного походження небезпечно приймати в комбінації зі звичайними ліками.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору