Рівне:

Створення та просування сайтів

Хмельницькі міліціонери знешкодили дві ОЗГ, члени яких виготовляли та розповсюджували наркотики

Хмельницька область 19-бер, 2010, 13:139 Lobanovskiy 1 131
Відзначено кращих боксерів Львівщини Офіційне нагородження
Працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Хмельницькій області спільно з УБОЗ та УСБУ після майже річної оперативно-пошукової роботи припинили діяльність організованої злочинної групи, четверо учасників якої займалися виготовленням та збутом на території двох областей психотропної речовини синтетичного походження — метамфетаміну.
Підозрювані, які й самі вживали наркотики, влаштували хімічну лабораторію у спеціально для того винайнятій квартирі. Якщо наркоман виготовляє хімічний наркотик для себе, йому достатньо це робити у звичайних побутових умовах, коли ж дана діяльність поставлена на конвеєр, звичайним емалірованим кухликом не обійдеться, потрібне спецзнаряддя.
Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили у зловмисників прекурсори, колби, пробірки, апарати для перегонки речовин й інше обладнання. Окрім того, вилучено близько 4 кг «якісної» марихуани на суму 40 тисяч гривень за цінами «чорного» ринку та 12 г метамфетаміну на суму близько 10 тисяч гривень.
Ще одна організована злочинна група у складі п’ятьох осіб, двоє з яких національності рома, діяла на Хмельниччині. Працівники ВБНОН задокументували 16 фактів збуту зловмисниками макової соломки та ацетильованого опію. Група діяла за чітко розподіленими ролями: одні займалися придбанням та перевезенням макової соломки, інші виготовляли з неї опій та розповсюджували. Організатор угруповання розподіляв та легалізовував кошти, здобуті наркобізнесом.
Працівники міліції вилучили у наркоторговців понад 1 кг наркоречовин, арештували чотири транспортних засоби та наклали арешт, сумою у понад 90 тисяч гривень, на майно зловмисників.
Всього ж на Хмельниччині у 2010 році працівники відділу боротьби із незаконним обігом наркотиків УМВС України в Хмельницькій області виявили та вилучили 40 кг наркотичних речовин, припинили існування двох нарколабораторій та п’ятьох наркопритонів, знешкодили один міжрегіональний канал постачання наркотиків та виявили факт легалізації 26 тисяч гривень, здобутих наркобізнесом.

Юлія ГРИНЬ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору