Рівне:

Створення та просування сайтів

У Росії найсильніша посуха

Україна і світ 15-лип, 2010, 11:139 prov 1 008
Посухи, як нинішня, в Росії не спостерігалося вже майже 40 років.
Аномальна спека на сьогодні охопила 14 регіонів РФ, серед яких Татарстан, Башкортостан, Оренбурзька, Саратовська, Самарська області. Через посуху в центральних регіонах загинули дев’ять мільйонів гектарів посівних площ з 48 засіяних. Сільгоспвиробники заявляють, що через неврожай не матимуть чим розплатитися по кредитах.
“Посухи, яка має такий всеохопний характер, в країні не спостерігалося з 1972 року. Але некоректно говорити про те, що посуха є наслідком глобальної зміни клімату. Річ у тому, що період вимірювань, за який встановлюється клімат, становить 30 років. А це означає, що ми поки не можемо сказати, чи буде таке повторюватися, чи можлива посуха за рік, п’ять років або будь-який інший проміжок часу. Для розуміння ситуація потрібні ширші й довготривалі кліматичні спостереження”, - сказав радник президента РФ з питань клімату Бедрицький.
У 1975 році також була сильна посуха, яка торкнулася основних зернових районів Росії. Тоді врожай зернових у Росії скоротився більш ніж на третину порівняно з попереднім роком.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору