Рівне:

Створення та просування сайтів

Чому зникають чоловіки

Україна і світ 09-вер, 2010, 10:159 Lobanovskiy 920
Українські чоловіки від 40 до 60 років зникають в “бермудському трикутнику” – Наша країна знаходиться на передостанньому місці в Європі за тривалістю життя. Уряд повинен поставити мету збільшити тривалість життя населення України.

Про це на презентації національної доповіді “Цілі розвитку тисячоліття” заявила директор Інституту демографії Елла Лібанова.
На її думку, для цього необхідно покращувати якість життя.
“Я не знаю жодної країни, де б люди жили погано, але довго”, - зазначила Лібанова.
Вона відзначила, що рівень ВВП з розрахунку на душу населення в доларах в Україні на 31% нижче середнього показника цих країн.
“У 1960 році Україна за середньою тривалістю життя займала 7 місце в світі. Ми випереджали абсолютно всі країни Центрально-Східної Європи. Після цього через низку обставин ми втратили все те, що мали, і разом з Росією умудрилися за 50 років скоротити середню тривалість життя. Зараз ми займаємо передостаннє місце в регіоні Центрально-Східної Європи і СНД. Останнє займає Росія”, - сказала Лібанова.
Вона зазначила, що найменша тривалість життя - у зрілих чоловіків і сільських жителів.
“У нас сформувався “бермудський трикутник”, в якому зникають чоловіки від 40 до 60 років. Тут питання не тільки медичних технологій, але і способу життя, умов праці, травматизму і самозбережної поведінки”, - підкреслила демограф.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору