Рівне:

Створення та просування сайтів

ЯБЛУКА - ПІГУЛКА ЗДОРОВ’Я

Порадниця 29-жов, 2010, 10:079 Lobanovskiy 2 675
Яблуко в народі вважають природними ліками чи не від усіх хвороб. У разі болю в шлунку, отруєнь та розладів рекомендують їсти цей фрукт у печеному чи тертому вигляді — й недуга відступає. А щодо яблучного десерту на ніч, то про нього навіть прислів’я склали: “Яблуко на ніч — і до лікаря не ходи”.


Одне яблуко щодня продовжує життя на три роки
Цілющі властивості цього фрукта науково підтвердили вчені з Кембриджського університету, які досліджували вплив харчування на тривалість життя. Вони переконують: година фізкультури тричі на тиждень додає рік життя, одне яблуко щодня — три, а відмова від куріння дарує п’ять додаткових років.
Те, що яблуко — клондайк корисних речовин, довели й австралійські вчені. Провівши всебічне багаторічне дослідження цього дивовижного фрукту, науковці відкривають нові його грані. Яблуко від шкірки до насіння — смачні ліки. Воно зменшує ймовірність виникнення серцево-судинних захворювань і навіть деяких ракових утворень. Зокрема, шкірка яблука — гарна профілактика від новоутворень. Вона містить підвищену кількість антиоксиданту — кварцитину, що виводить вільні радикали з організму, запобігаючи онкохворобам.

Статистика онкологических заболеваний такова: ежегодно онкологические заболевания обнаруживают у около 160 тыс. украинцев, а общее число раковых больных в стране, по данным Министерства здравоохранения, уже приближается к миллиону.

Якщо їсти по два яблука на день, то на 16% можна знизити ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Коли ж поряд з яблуками щодня вживати цибулю, чотири чашки добірного зеленого чаю — ймовірність захворіти на серцеві недуги зменшується втричі.
За твердженням австралійського дослідника Шона Ландона, жодна хімічна добавка не зрівняється з корисними властивостями яблук. За кількістю вуглеводів, клітковини, пектину, крохмалю, органічних кислот — яблуко незаперечний лідер. До його складу входять майже всі відомі вітаміни — В1, В2, В6, С, Е, ДО, РР, каротин, мінерали — калій, кальцій, магній, натрій, фосфор та залізо, органічні кислоти: яблучна, лимонна, бурштинова.
Захисник від бактерій
Як же діє яблуко? Його вплив починається з нашого першого надкусу. Якщо регулярно жувати яблука, зуби стануть білішими, бо плоди активно очищають поверхневий шар зубної емалі. Пектини, що є в яблуках, мають антибактеріальну дію, захищаючи й від “зубних” інфекцій, і від застудних. Тому під час ретельного пережовування у ротовій порожнині гинуть хвороботворні мікроби. Американські дослідники довели: яблучна терапія надефективна у разі сезонних застуд. Серед тих, хто їв два-три яблука на день, хворих на грип і бронхіт було втричі менше. Вітамінний фрукт допоможе й тим, хто захворів. У разі тривалого кашлю натуропати рекомендують простий й водночас ефективний засіб: суміш яблука з цибулею (потерти і змішати в пропорції 1:1) та медом (додати за смаком). Яблуко лікує й зовнішні інфекції. Свіжонатерте яблуко змішують з вершковим маслом (1:1) і накладають на тріщини губ, сосків матерів-годувальниць, на обпечену чи обморожену ділянку шкіри, застарілі рани, навіть на трофічні виразки. Це прискорить загоювання.
Англійські вчені стверджують, що у людей, які регулярно вживають яблука, краще функціонують легені, тому у них менший ризик захворіти на пневмонію чи бронхіальну астму. Яблука визнані одним з найпотужніших антиоксидантів, який захищає легені від руйнівної дії тютюнового диму та інших шкідливих речовин, які містяться у повітрі. Тому курцям, а також мешканцям великих міст потрібно вживати багато яблук. Лікарі стверджують, що мінімальна річна норма цього фрукту — 48 кг. 40% можна вживати у вигляді соків.
Свіжовичавлений сік -
це ліки
Свіжовичавлений яблучний сік має особливі оздоровлювально-лікувальні властивості. Він чудово тонізує увесь організм, активізує діяльність нирок, запобігає утворенню ниркових камінців, ліквідує запальні явища в сечовому міхурі. Яблучний сік має виражені сечогінні та жовчогінні властивості. У разі камінців у жовчному міхурі (якщо вони невеликого розміру) рекомендують 3 дні пити яблучний сік: о 8 годині ранку — 1 склянку, о 10 годині і далі кожні 2 години (останній раз о 20 годині вечора) — по 2 склянки. Якщо в ці дні не буде випорожнень, то слід на ніч випити півсклянки відвару послаблювальних трав або зробити клізму. На третій день увечері слід прийняти гарячу ванну без мила і рясно пропотіти.
У боротьбі з закрепами рекомендують тричі на день вживати по 1 склянці яблучного соку за 15—20 хвилин до їди. Цей засіб допоможе позбутися й мігрені.
Яблучний сік добре зміцнює серцево-судинну систему і корисний для людей розумової праці.
Правила вживання яблук
Ось тільки й цю природну пігулку теж слід правильно приймати. Тоді отримаєте максимум користі. Наприклад, не зрізайте шкірочку яблука, саме в ній зберігаються основні корисні речовини.
Крім того, слід визначити, які сорти яблук підходять для вашого організму: кислі чи солодкі.
Кислі та кисло-солодкі сорти слід вживати людям, які хворіють на гастрити, коліти, дискинезію жовчних шляхів з пониженою кислотністю шлункового соку, оскільки вони стимулюють його виділення.
Кислі та кисло-солодкі яблука корисні й у разі застуди — вітаміну С в них більше, навіть ніж у цитрусових. У солодких сортах — його менше. Але це не означає, що вони не корисні.
Солодкі яблука рекомендують за підвищеної кислотності, виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки, анемії, хвороб серця. У разі гострих та хронічних колітів легкої та середньої тяжкості призначають потерті солодкі яблука по 1,5—2 кілограми на день. Їх слід з’їсти за 5—6 прийомів протягом двох днів. Потерту яблучну кашку вживати одразу після приготування, бо вона швидко кисне й чорніє.
Яблуко знищить зайві
кілограми
Яблука допоможуть позбутися й зайвих кілограмів. Вони самі по собі низькокалорійні, крім того, не дають повністю засвоюватися жирам. Тож, якщо хочете схуднути — влаштовуйте розвантажувальні яблучні дні. Раз на тиждень впродовж дня з’їдайте півтора-два кілограми яблук. Насамперед оберіть сорт, що смакує вам найбільше. Така дієта виведе з організму шлаки й нормалізує обмін речовин. Тож зайві кілограми з’являться нескоро.
При ожирінні корисна суміш соків: 100 мл яблучного, 50 мл динного, 1 чайна ложка томатного і 2 столові ложки лимонного соку.
Краса рум’яного яблучка
Яблуко робить людину не лише здоровішою, а й красивішою. Воно запобігає появі зморшок, стимулює ріст волосся. З тертих яблук можна робити зволожувальні маски для шкіри. Суху шкіру слід попередньо змастити кремом, маслиновою чи соняшниковою олією. Для нормальної шкіри: натріть на тертці яблука, змішайте з 1 чайною ложкою сметани чи маслинової олії та 1 чайною ложкою крохмалю. Нанесіть на обличчя й шию на 20 хвилин і змийте теплою водою. Для жирної шкіри: розріжте яблука на шматочки і зваріть у невеликій кількості молока, нанесіть на шкіру. Інший варіант: 2 столові ложки потертого яблука змішайте з білком курячого яйця. Цю кашку нанесіть на обличчя на 20 хвилин, опісля змийте холодною водою. Для сухої шкіри змішайте натерте на дрібній тертці яблуко з 1 чайною ложкою меду й 1 столовою ложкою змелених на кавомолці віівсяних пластівців, нанесіть на обличчя та шию на 20 хвилин, змийте теплою водою.
“Ваше здоров’я”
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору