Рівне:

Створення та просування сайтів

ПРАВИЛЬНІ РУХИ ФОРМУЮТЬ ГАРНЕ САМОПОЧУТТЯ

Здоровя 29-січ, 2011, 19:369 Lobanovskiy 2 360
ПОТЯГУЙТЕСЯ Й ПОЗІХАЙТЕ
Ми розплющуємо очі та входимо в новий день, спокійний і безтурботний або наповнений бурхливими подіями, зустрічами, відповідальною роботою. Дуже важливо, щоб були сили прожити цей день з користю й повно. Як швидко привести себе в гарний тонус і підтримувати таку форму протягом дня? Про це можна дізнатися тут: как правильно сидеть за столом. Просто сядьте на ліжко й трохи спірально порухайте плечима (робіть колові рухи плечима, відводячи одне плече вперед, а друге — назад). Так ви пробуджуєте своє тіло, пожвавлюєте його, вливаєте силу й гармонію, даєте позитивні установки для подальших дій. На рівні верхнього плечового пояса є інформація про сферу нашої свідомості, це емоційна, ментальна сфера, сфера намірів. Об’ємні рухи плечима допоможуть швидше прокинутися, у вас навіть може з’явитися якась цікава творча ідея.
Можна витягнутою вперед рукою зображувати (малювати в повітрі) об’ємну вісімку. Адже рука несе інформацію про тіло й передає її тілу. Одна моя пацієнтка скаржилася, що дуже кепсько прокидається. Вона вирішила спробувати, прокинувшись, зображувати рукою вісімку. І дуже здивувалася, оскільки швидко відчула бадьорість і сонливість зникла.
Важливо не примушувати тіло відразу слухатися вас, інакше воно буде пручатися: може з’явитися лінь, може навіть щось заболіти. Потрібно поступово «домовитися» з ним, тобто — прислухатися до своїх відчуттів і створити комфортні умови для пробудження.
Обов’язково потягніться після пробудження, як це роблять тварини, і позіхайте собі на втіху. Потягування — це потужна процедура, яка пробуджує сили організму. До речі, використовуйте потягування не тільки після сну, але й під час робочого дня, щоб підвищити працездатність. Якщо ви в офісі, раз на півгодини обов’язково встаньте й потягніться навскіс: ліва рука до правої ноги, а права рука — вгору, потім навпаки. І прислухайтеся, в який бік комфортніше повертатися. Коли відшукаєте комфортну для вас позицію, затримайтеся в ній на кілька хвилин і відразу ж відчуєте, що в голові проясніло. Позіхання — це один із видів усмішки. Коли ви позіхаєте, ви позбуваєтеся енергетичних блоків. Тому не соромтеся, позіхайте, прибирайте застійні явища на фізичному й ментальному рівні.
Після того як ви порухали плечима, зробили вісімку, потягнулися й позіхнули, ідіть до ванної, туалету спортивною ходьбою й плавальними рухами (я так сама роблю). Віртуальне плавання «кролем» (роблячи розгонисті рухи руками, немов пливете) дуже добре сприяє пробудженню й зумовлює відчуття бадьорості.
Виявляється, на події дня впливають не тільки наші плани й те, наскільки наполегливо або ліниво ми рухаємося до мети. Щоб день був успішним, потрібно вміти правильно закривати двері ключем (у такий спосіб ми робимо певні скручування кистю). Якщо ми двері закриваємо назовні (рука повертається від себе), отже ми відкриваємо собі дорогу на роботу, до нових ідей, нових досягнень і можливостей. Якщо робимо рух усередину (кисть прокручуємо до себе), то готуємо себе не до активної зовнішньої діяльності, а налаштовуємося на стан спокою й відпочинку. І робота буде відповідно сонливою, непродуктивною, без творчого вогника. Тому рухом усередину потрібно відкривати двері, коли вертаємося додому. Щоб правильно програмувати свою діяльність, не потрібно міняти замки. Треба лише підібрати, якою рукою (правою чи лівою) відмикати двері.

ПРАВИЛЬНО СИДІТЬ НА РОБОТІ, ЩОБ НЕ БОЛІЛА СПИНА
Багатьом із нас протягом дня доводиться сидіти за столом без руху. Пізніше починає турбувати біль у спині. Як із цим упоратися? По-перше, правильно розміститися за робочим місцем. Зробити це можна за допомогою скручувальних рухів (повертайтеся праворуч-ліворуч, злегка нагинаючись, повертаючи плечима, нога на нозі), підбираючи ту позицію, яка для вас буде комфортною. По-друге, щопівгодини намагайтеся встати й потягнутися, знову ж таки використовуючи скручування (ліва рука тягнеться до правої ноги, а права вгору й навпаки). У такий спосіб відновлюється енергетичний спіральний потік хребта (їх два: спадний і висхідний).
Якщо ми сидимо в неправильному, некомфортному положенні, ми можемо занедужати. Адже спіральний потік, як русло ріки: якщо русло з якихось причин десь розірване, порушується його цілісність. Причому дуже важливо підібрати правильний кут скручування, не більший і не менший. Мені пригадується такий випадок. Один чоловік після успішно вилікуваного захворювання за півроку прийшов до лікаря з тими ж симптомами хвороби, що й раніше. Він не розумів, чому хвороба повернулася, і хотів знайти причину. Виявилося, що він неправильно сидів за робочим столом. Йому доводилося приймати некомфортну для тіла позицію, розвертаючись до комп’ютера й клавіатури. Підібравши правильне скручування, чоловік позбувся хвороби.
Щоб позбутися болю в спині, побудьте в підібраній комфортній позиції 5—10 хвилин, і самі відчуєте, що полегшає й біль мине.

Олена БОГАТИРЕНКО,
«Ваше здоровя»
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору