Рівне:

Створення та просування сайтів

На польсько-українських митницях розділять вантажівки

Україна і світ 24-січ, 2012, 16:509 prov 855
З вантажем і без
Сьогодні у Львові представники державних митних служб України та Республіки Польща обговорили питання започаткування нового пілотного проекту "Fast Way".
Як зазначив під час брифінгу Ігор Калєтнік, голова Державної митної служби України, проект стосуватиметься швидкого переміщення порожніх вантажних транспортних засобів. Термін реалізації цього проекту — кінець червня.
“Ми хочемо розділити транспортні засоби з товаром і без. Ідею проекту "Fast Way" висловила польська сторона, наші спеціалісти відпрацьовували її протягом трьох місяців. Її суть полягає у тому, щоб удвічі пришвидшити перетин кордону вантажними транспортними засобами. Для цього буде пропрацьована окрема система, створені окремі канали переміщення для порожніх вантажівок, а їх контроль здійснюватимуть лише на одній стороні — стороні виїзду з країни”.
Це питання, як він каже, є надзвичайно актуальним, адже 70% транспортних засобів, які виїжджають з території України, — порожні, схожа статистика у поляків.
Крім того, сьогодні у Львові митники обговорили питання інформування. “Ми хочемо якісно здійснювати взаємний обмін інформацією по тих транспортних засобах, які мають надійти на територію країни, щоб до його появи на суміжній території був час провести систему аналізу ризиків і скоротити час митного оформлення. У цьому питанні наша думка збігається з думкою польських колег, -- додав Калєтнік. -- Усі ефективні механізми, які ми запровадимо до “Євро-2012”, у перспективі можуть продовжити працювати. Це стосується створення окремих смуг “Євро-2012”, відпрацьовуємо також можливість запровадження спільного митного контролю”.
Довідка
Сьогодні у Львові підписано протокол про домовленості делегацій митної служби України та Республіки Польща.
lviv.expres.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору