Рівне:

Створення та просування сайтів

Викрали автомобіль, щоб здати на брухт

Івано-Франківська область 27-сер, 2012, 15:129 prov 988
Вранці 22 серпня у міліцію зателефонувала пенсіонерка з Івано-Франківської області і повідомила про те, що з-під будинку зниксиновий автомобіль «Москвич». Молодий чоловік більше року не користується машиною через її несправність, дверцята в ній не закриваються. Заявниця була вельми здивована тим, що комусь знадобилася 26-річна автівка у неробочому стані.
Натомість працівники міліції припустили, що на бездоглядну автомашину могли звернути увагу заготовлювачі металобрухту. Власне, ці припущення невдовзі підтвердилися, коли в ході проведення першочергових пошукових заходів вдалося відшукати транспортний засіб. Старенького «Москвича» виявили на території недіючої автозаправної станції. Понад те, машина мала вже нових «власників», які на свій розсуд вирішували її долю.
Троє юнаків якраз розукомплектовували автівку. Стало відомо, що двоє двадцятирічних жителів найближчого села з допомогою 15-річного хлопця уночі спромоглися відкотити легковика на територію колишньої АЗС і мали намір розібрати його на запчастини, а решту здати на металобрухт.
У райвідділі міліції зловмисники детально розповіли про обставини нічної витівки. Тепер вирішується питання про порушення проти них кримінальної справи за вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.289 (незаконне заволодіння чужим автомобілем) Кримінального кодексу України. Згідно з санкціями цієї статті парубків можуть оштрафувати на суму щонайменше 17000 гривень. Якщо ж у процесі досудового слідства з’ясується, що ініціатором крадіжки автомобіля був котрийсь з дорослих співучасників, то його притягуватимуть до кримінальної відповідальності ще й за втягнення до злочинних дій неповнолітньої особи. У цьому випадку передбачено покарання, яке пов’язане з обмеженням або позбавленням волі на строк до п’яти років.
СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору