Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 16-чер, 2005, 11:569 prov 1 012
Євросоюз спростить візовий режим для українців
Про це заявив віце-прем’єр Олег Рибачук за підсумками дев’ятого засідання Ради з питань співпраці “Україна-ЄС” у Люксембурзі, передає телеканал ICTV.
Пан Рибачук навів висловлення Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики Хав’єра Солани, який заявив, що “громадяни України зможуть за спрощеною процедурою одержувати візи для подорожей Європою вже на початку осені”.

Будемо з хлібом
Міністр аграрної політики Олександр Баранівський нещодавно повідомив, що у сільському господарстві значно поліпшили ситуацію минулі дощі, що пройшли, хоча в південних і східних регіонах є деякі втрати посівів гороху. За його словами, стан посівів на сьогодні – прекрасний.
Міністр відзначив, що перехідний запас зерна складе приблизно 6 млн. тонн. Врожай продовольчої пшениці буде 16-19 млн тонн.
Крім цього МінАП прогнозує врожай соняшника у 2005 році на рівні 3 млн. тонн. Цього року посіяно трохи більше соняшника, ніж передбачалося. Посіви цієї культури, за словами Олександра Баранівського, знаходяться в дуже гарному стані.
Він також повідомив, що Міністерство аграрної політики має намір просити Кабінет Міністрів виділити 1,6 млрд. гривень для викупу 6 млн. тонн зерна для збереження стабільності цін.
Зокрема, міністерство буде пропонувати, щоб 1,5 млн. тонн зерна закупив аграрний фонд, 3 млн. тонн фуражного зерна зняв з ринку “Хліб України”, ще 1,5 млн тонн – закупили області в регіональні резерви.
Олександр Баранівський також висловив деяку стурбованість тим, що поки ще не сформований і не працює аграрний фонд.

Професор – він тепер і у Франції професор
Україна і Франція домовилися про взаємне визнання дипломів про наукові ступені та вчені звання.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідну угоду підписано нещодавно у Парижі у рамках візиту до Франції прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.
З української сторони угоду підписав заступник міністра закордонних справ Олег Шамшур.

Луценко: Кучму запросять до прокуратури
Міністерство внутрішніх справ має інформацію, у зв’язку з якою колишнього Президента України Леоніда Кучму можуть запросити свідчити до прокуратури, передають Українські новини.
Про це повідомив у вівторок, 12 червня, в ефірі телеканалу НТН голова МВС Юрій Луценко, коментуючи перевірку діяльності очолюваного Леонідом Кучмою президентського фонду “Україна”.
“Щодо фонду є дуже багато питань... До пана Кучми в мене були, є і, боюся, ще довго будуть питання”, – сказав він, і додав: “Кучма все це знає, всі свої гріхи пам’ятає”.
Крім того Юрій Луценко зазначив, що якщо слідство виявить у діях Леоніда Кучми ознаки злочину, справу буде передано до Генеральної прокуратури.
“Тим часом не можу цього стверджувати, у мене є певні підозри”, – сказав міністр.

ОБСЄ відзначила журналістів “5 каналу”
Організація з безпеки та співробітництва в Європі нагородила український “5 канал” премією у галузі журналістики і демократії, повідомляютьУкраїнські новини.
“Премію присуджено одноголосно, без жодних сумнівів серед журі українському “5 телевізійному каналу”, – сказав депутат Верховної Ради, віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ігор Осташ.
Премію в 20 тис. доларів присуджено за те, що канал у період виборів Президента 2004 року давав чесні новини в умовах цензури і тиску на журналістів.
Загалом є 6 номінацій премії. Номінантів висуває ОБСЄ. Основним критерієм присудження премії є внесок журналістів у розвиток демократії.
Як відомо, цією премією 2001 року нагороджено посмертно журналіста Георгія Гонгадзе.

Блискавка вбила двох жителів Сумщини
Від розрядів блискавок на Сумщині загинули 2 людини.
Як повідомили УНІАН у ГУ МНС в Сумській області, в селі Вільми Сумського району під час роботи в полі смертельно травмовано розрядом блискавки чоловіка 1982 року народження.
Ще одне повідомлення на лінію “01” Конотопського районного відділу МНС надійшло від чергового районного відділу міліції про те, що на одній з дачних ділянок Конотопу внаслідок ураження розрядом блискавки загинула жінка 1952 р.н. Тіло жінки знайшов її чоловік.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору