Рівне:

Створення та просування сайтів

ПОЛЯКИ У РАДИВИЛОВІ

Новини регіону 01-вер, 2005, 13:119 prov 1 041
Минулого вівторка у Радивилові побувала польська делегація на чолі з керівником Красноставського повіту Люблінського воєводства Янушем Шпаком.
Це був візит у відповідь на недавню поїздку представників райдержадміністрації у Польщу, де вивчався досвід сусідів у різних сферах.
Поляки приїхали не з пустими руками – вони підготували проект угоди про співпрацю. Вони також виявили бажання купувати у нас тирсу, причому у досить значних обсягах.
Гості побували у багатьох закладах, серед яких табір “Веселка”, куди в майбутньому приїдуть і польські діти, реабілітаційне відділення, працівники якого поїдуть на стажування в аналогічну польську установу, загальноосвітній ліцей, де вивчають польську, що було приємно представникам делегації. А також підприємства, що успішно тримаються “на плаву” у непростих ринкових умовах – ТзОВ “Радивилівмолоко”, де гостей почастували смачною продукцією, агрофірма “Крупець”, комбінат хлібопродуктів.
На прес-конференції, що відбулася наступного дня, пан Януш високо оцінив побачене, подякував за гостинний прийом. Гостей чекала ще поїздка по історично-культурних місцях регіону, а ввечері вони привітали жителів міста на центральному майдані зі святом Незалежності.
Якщо проект буде ратифіковано (планується зробити це протягом вересня), то невдовзі між польським повітом та нашим містечком розпочнеться тісна соціальна, культурна та економічна співпраця.
Наталя АНДРІЮК,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору