Рівне:

Створення та просування сайтів

ЧОМУ ПЛАЧУТЬ ЛЕЛЕКИ?

Суспільство 03-сер, 2006, 12:009 prov 911
Дводобовий дощовий марафон, яким розрядилося небо минулих вихідних, завдав чимало клопотів людям. Після рясних сліз із неба зволожилися очі і млинівчанки Галини Повшук, котра мешкає на вулиці Муравицькій. Зранечку у понеділок звернула увагу на домашнього улюбленця — кота, який жалібно нявчав, позираючи у бік вулиці. Коли пані Галина і собі глянула у тому напрямку, то ледь не зомліла: на вершині електроопори, де кілька десятків літ тому лелеки вимостили розкішне гніздо і щороку у ньому дарували світу лелеченят, гнізда не було. Родина Повшуків і їх сусіди настільки зріднилися із посланцями світу фауни, що дуже болісно сприйняли зникнення чорно-білих крилатих сусідів.
Як з’ясувалося, шквали вітру знесли гніздо із електроопори і воно впало на вулицю. Пані Галина відразу забила на сполох. Цього дня телефон у її будинку почервонів від навантажень, адже довелося зв’язуватися із багатьма людьми і, зокрема, заручитися розумінням і підтримкою виконуючого обов’язки голови райдержадміністрації Володимира Гулича, начальника «Агропроменерго» Миколи Чигринюка та інших людей, душі котрих не зачерствіли від господарських клопотів та інших життєвих головоломок.
Водночас і сім’я Галини Повшук не сиділа без діла. Чоловік Олександр і син Павло власноруч майстрували гніздо і вклали у це творіння душу, бо дуже хотіли, аби на новому місці лелеченькам було затишно, комфортно і щоб вони ще багато літ і десятиліть віщували родині та односельцям чарівні весни. Згодом обидва майстри обчухрували від гілля ялину, зрізали на ній верха. Річ у тім, що вмостити гніздо на електроопорі, де воно знаходилося до вимушеного десантування, було проблематично, адже лінії електропередач заважали б роботі рятувальної техніки. Отож, на на сімейній раді вирішили «підмарафетити» під електроопору ялину.
А коли підготовчі роботи були завершені, до обійстя Повшуків прибув Петро Борсук із «Агропроменерго». Досвідчений механізатор теж перейнявся долею лелеченят, відтак за півгодини своїм агрегатом допоміг лелекам справити новосілля, птахи відразу стали обживати нове гніздечко. А Галина Повшук цю подію навіть зафільмувала на відеокасету.
До речі, подібним переселенням лелек у Муравиці колись довелося займатися і Василю Якобчуку. Щоправда, він поселив птахів на даху господарської добудови і вони там уже обжилися.
У районі дводобова злива значних збитків не завдала. Хоча і безболісною для жителів сіл та господарського комплексу цю атаку неба не назвеш.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору