Рівне:

Створення та просування сайтів

У Познані майже згоріла сільська школа

Кримінал 20-сер, 2009, 13:499 prov 2 418
У Познані майже згоріла  сільська школа


О 06:05, 15-го серпня в оперативно-диспетчерську службу Рокитнівського районного відділу МНС надійшло повідомлення, що у селі Познань в дерев’яній частині школи виникла пожежа (будівля складається з двох частин – дерев’яної збудована у 1959 році) та цегляної (збудована у 2004 році).
Допоки рокитнівськи вогнеборці, майже годину, долали 50 – кілометрову відстань до села, по розбитій дорозі, дерев’яна частина школи та майно, яке в ній знаходилося, були знищені вогнем. Рятувальникам, за допомогою водяних стволів, вдалося не допустити розповсюдження вогню на прибудову.
В ході розслідування, фахівці оперативної групи МНС Головного управління встановили що пожежа виникла близько 5 години ранку. Сторож, який чергував в приміщенні школи, відчув запах диму та побачив відблиски полум’я. Схопивши пляшку лимонаду, замість вогнегасника, він вирішив ліквідувати загоряння самостійно. Старання сторожа результату не дали, вогонь набирав обертів. Тоді він вирішив покликати на допомогу місцевих мешканців та зателефонувати в пожежну частину. Дорогоцінний час був втрачений, вогонь охопив все приміщення. Сил жителів села для ліквідації пожежі, не вистачило.
Наразі, матеріальних збитків заданих вогнем, та причина пожежі встановлюються. Хоча зараз можна з упевненістю сказати, що наслідки цієї пожежі могли б бути набагато менші, якби місцеві органи самоврядування, на вимогу постанови Кабміну та відповідного розпорядження голови облдержадміністрації, створили в Рокитнівському районі місцеві пожежні команди для оперативного реагування на пожежи. А так, на сьогоднішній день, в районі не створено жодної команди для боротьби з пожежами на селі і до приїзду пожежно-рятувальної служби МНС погорільці - самі собі пожежники.
Зазвичай, район обслуговує тільки одна пожежна частина МНС, котра знаходиться у райцентрі. Жителі населених пунктів, які віддалені від своїх районних столиць на десятки, а то й сотні кілометрів, у випадку пожежі стають заручниками часу, який затрачають пожежні авто на дорогу до місця призначення. Адже середня швидкість руху пожежного автомобіля сільськими дорогами становить 40 км/год. А тепер уявімо, що лишиться з сільської дерев’яної хати, коли нарешті прибудуть пожежники – одні обгорілі балки та купа жару. Разом з тим, в області успішно діють 32 місцеві пожежні команди. Найбільше створено таких команд в Сарненському та Костопільському районах.
Микола Прокопчук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору