Рівне:

Створення та просування сайтів

За минулий тиждень 2 смертельні випадки з ознаками переохолодження

Останні новини 20-жов, 2009, 11:389 Lobanovskiy 1 019
Перші холодні жовтневі дні виявили, що різкий спад температур та легковажне ставлення до цього людей можуть мати трагічні наслідки. Зокрема, вже минулого тижня в області було зафіксовано два смертельні випадки, пов'язані з загальним переохолодження організму.
Про це повідомляє Прес-служба управління з питань НС та ЦЗН Рівненської облдержадміністрації.
Як свідчить практика попередніх років, щорічно на території Рівненщини від переохолодження страждає та гине кілька десятків чоловік. Лише у осінньо-зимовий період 2008 - 2009 року на території області було зафіксовано 17 випадків замерзання людей, у яких отримало різний ступінь обмороження 5 чоловік та загинуло 12 осіб.
Серед причин цих випадків є як об'єктивні, так і суб'єктивні. Найвагомішою з суб'єктивних є алкоголь. Нерідко, хильнувши зайвого, люди втрачають контроль над собою та можливість діяти адекватно. І тоді, начебто цілком безпечне бажання перепочити по дорозі додому на лавці, може перетворитися на останнє бажання в житті.
Окрім того, побутує абсолютно хибна думка про те, що алкогольними напоями можна зігрітися. Це зовсім не так. Відчуття холоду після вживання спиртного зникає лише тому, що алкоголь має здатність знижувати чутливість нервових закінчень, тим самим вводячи в оманливий стан відчуття тепла.
Також нерідко жертвами холоду стають особи без певного місця проживання.
Проте життя багатьох замерзлих можна було б врятувати, якби не було ще одного негативного фактору – людської байдужості. Отож, не проходьте повз людей, котрі, можливо, потребують вашої допомоги.
Для того, щоб ваші дії були кваліфікованими та принесли справжню користь, нагадаємо основні правила надання першої медичної допомоги людям з ознаками переохолодження.
Запам’ятайте, холод може діяти місцево. І в першу чергу обмороженню підлягають периферичні ділянки тіла – вуха, ніс та пальці.
За статистикою найчастіше зустрічаються обмороження нижніх кінцівок. Це пояснюється тим, що нижні кінцівки частіше, ніж верхні, контактують із холодною поверхнею землі, і до того ж, нерідко стискуються взуттям, що призводить до порушення кровообігу. Зміни у обморожених ділянках тіла проявляються не відразу, а після нагрівання.
Перша медична допомога при обмороженнях зводиться до зігрівання - потерпілому слід дати гарячий чай, по можливості переодягти в сухий теплий одяг. У випадках глибокого обмороження слід негайно доправити його до лікарні.
У будь-якому разі, якщо ви виявили таку особу, слід повідомити про це швидку медичну допомогу або міліцію за безкоштовними телефонами 103 та 102 відповідно.
Не будьте байдужими! Можливо, колись допомога знадобиться і вам.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору