Рівне:

Створення та просування сайтів

Ситуація на ринку праці Львівщини

Львівська область 09-кві, 2010, 13:009 Lobanovskiy 1 192
Аналізуючи статистичні показники, можна стверджувати, що ситуація на ринку праці Львівщини поволі набуває ознак стабільності.

З початку цього року на обліку в службі зайнятості перебувало 40,4 тис. незайнятих громадян, а це на 20,5 тис. менше ніж було у січні-березні торік.

Станом на 01.04.2010 р. роботу за посередництва центрів зайнятості шукали 24,9 тис. краян.

Серед них – 54,3% жінок, 45,1% – молоді віком до 35 років. Армію безробітних минулого місяця поповнили колишні працівники ТзОВ «Леоні Ваерінг Системс УА ГмБХ», ТОВ «Діскавері-бурове обладнання (Україна)» (Стрийський район), АТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів», ТзОВ «Яричів» (Кам’янка-Бузький район), ТзОВ «ЛК Юкрейн груп» (Золочівський район), ТзОВ «АПП «Львівське» (Пустомитівський район) та ін.

На початку квітня у базі даних налічувалося 1626 вакансій. Працедавці потребували 857 робітників, 636 службовців. Ще 133 вільних місць праці призначалися для тих, хто немає професії та спеціальної підготовки. Найбільше пропозицій роботи було для продавців непродовольчих і продовольчих товарів, швачок, водіїв автотранспортних засобів, кухарів, монтерів кабельного виробництва, слюсарів-ремонтників, барменів, охоронців, вантажників, прибиральників виробничих приміщень, двірників тощо.

На одне вільне місце праці в перші дні квітня на Львівщині в середньому претендували 15 осіб (станом на 01.04.2009 р. було 26). Навантаження на одну вакансію в межах області різниться: якщо у Львові на одну пропозицію роботи – 3 конкуренти, то у Новому Роздолі – 195, Старосамбірському районі – 117, Радехівському – 102, Золочівському – 93 особи.

У березні працедавці поінформували про вивільнення 3279 працівників. Найчисельніше скорочення штатних одиниць очікується на шахті «Візейська» ДП «Львіввугілля», ВАТ СКБ «Дністер», ВАТ «Дрогобицький машинобудівний завод», ТзОВ «Львівські автобусні заводи» та ін.
Фахівці служби зайнятості минулого місяця допомогли знайти місце праці 3,1 тис. мешканців області (у березні торік – 2,6 тис.). А загалом першого кварталу цього року працевлаштовано 7,2 тис. краян, у громадських роботах брало участь 2,0 тис. безробітних, професійне навчання проходило 3,4 тис. осіб.

Повідомлення Львівського обласного центру зайнятості
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору