Рівне:

Створення та просування сайтів

Комунальним майном Рівненської області може знову управляти облдержадміністрація

Рівненська область 11-травня, 2010, 09:519 Lobanovskiy 1 221
Управління майном спільної власності територіальних громад Рівненської області може знову відійти до компетенції облдержадміністрації. Принаймні, таке рішення рекомендувала прийняти сесії обласної ради постійна комісія з економічних питань та комунальної власності (голова – Мініч Г.І.), засідання якої відбулося сьогодні.
Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.


З ініціативою передачі повноважень з управління об’єктами комунальної власності області виступив голова ОДА Василь Берташ. Тим паче, що Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» така можливість допускається. За словами голови РОДА, таким чином забезпечиться комплексність управління насамперед галузями медицини, освіти на культури області.
Більшість членів постійної комісії обласної ради з економічних питань погодилися з аргументацією свого колеги, першого заступника голови ОДА Анатолія Юхименка: «У цьому питанні немає жодної політики. Ми просто хочемо впорядкувати роботу виконавчої влади таким чином, щоб люди, які несуть відповідальність за процеси в області, могли цими процесами керувати».
Однак у такого рішення знайшлись і опоненти. Так, депутат обласної ради Степан Жданюк зазначив, що галузеве управління, приміром, в медицині чи освіті, адміністрація здійснює і зараз, про що чітко сказано у статутах обласних комунальних закладів. Водночас погодився, що система управління не є досконалою, зокрема в частині призначення та звільнення керівників закладів, а також відповідного реагування на недоліки і порушення в їхній роботі. Однак, на думку Степана Жданка, усі ці моменти можна відкоригувати без передачі управлінських функцій від облради до облдержадміністрації.
Депутат Олег Торкунов висловив думку, що управляти майном повинен той, хто відповідає за соціально-економічне становище в області, тобто – облдержадміністрація. Його підтримав і Степан Павлюк, який згадав відому українську приказку «Де сім няньок, там дитя без ока».
Підвів підсумок дискусії голова постійної комісії з економічних питань та комунальної власності Григорій Мініч: «Обласна рада може передати функції управління комунальним майном, потім спитати за це звіт, і так само забрати делеговані повноваження».
Рішення про можливість передачі повноважень управління майном спільної власності територіальних громад області буде прийнято на сесії обласної ради, яка відбудеться 14 травня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору